16 dec. 2022 | 09:25

Polestar 3 schimbă modul în care conduci mașina: când va fi văzută ”la lucru” noua inovație

ACTUALITATE
Polestar 3 schimbă modul în care conduci mașina: când va fi văzută ”la lucru” noua inovație

Smart Eye și Polestar vor demonstra sistemul de monitorizare a șoferului (DMS) Polestar 3 la CES 2023 din Las Vegas, în ianuarie 2023.

Cea mai importantă tehnologie premium de monitorizare a șoferului Smart Eye este inclusă în Polestar 3 ca standard.

Conceput pentru a evita accidentele și pentru a salva vieți, Polestar 3 dispune de două camere premium de monitorizare a șoferului în buclă închisă și software de la Smart Eye care urmăresc mișcările capului, ochilor și pleoapelor șoferului și poate declanșa mesaje de avertizare, sunete și chiar o funcție de oprire de urgență atunci când detectarea unui șofer distras, somnolent sau deconectat. Aceasta este, de asemenea, o tehnologie esențială pentru a sprijini standardele îmbunătățite de la guverne și organizațiile de siguranță în următorii ani.

DMS face parte dintr-un sistem mai larg de înțelegere a șoferului, care include, printre altele, Driver Alert Control, Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control și Pilot Assist. Datele din diferitele sisteme sunt procesate și interpretate de computerul centralizat al mașinii, alimentat de NVIDIA.

La CES, vizitatorii vor putea vedea cum camerele din interiorul Polestar 3 urmăresc mișcările capului și ochilor șoferului și vor putea observa cum software-ul AI poate detecta starea șoferului în timp real.

Cel mai avansat sistem

„Această tehnologie abordează unele dintre principalele motive din spatele accidentelor mortale și poate ajuta la salvarea de vieți, determinând șoferul să-și reorienteze atenția asupra drumului – și poate iniția acțiuni preventive atunci când nu o fac sau nu poate”, spune Thomas Ingenlath,CEO-ul Polestar.

„Suntem încântați să avem colegii noștri inovatori suedezi la standul nostru la CES. Cu peste un milion de mașini dotate acum cu tehnologia noastră avansată de monitorizare a șoferului, este o oportunitate excelentă de a prezenta ceea ce se află sub suprafață într-una dintre cele mai recente mașini care se alătură familiei noastre”, a comentat, Martin Krantz, CEO și fondator Smart Eye.

Polestar și Smart Eye au ambele sediul în Göteborg, Suedia, subliniind rolul din ce în ce mai important pe care îl joacă al doilea oraș ca mărime din Suedia în progresul tehnologiei și dezvoltării auto.

Standul Smart Eye va fi în Sala de Vest, la locația 6353. CES se deschide publicului pe 5 ianuarie 2023.