Polestar are planuri mari: Polestar 7, modelul pe care o să vrei să-l cumperi

Polestar are planuri mari: Polestar 7, modelul pe care o să vrei să-l cumperi

CEO-ul Thomas Ingenlath este hotărât să adauge producția în Europa, dar vor trece cel puțin cinci ani până se va întâmpla asta.

Polestar este hotărât să adauge producție în Europa, dar vor trece cel puțin cinci ani până se va întâmpla asta.

„Pentru noi, ceea ce este important este să venim în Europa la un moment dat. Și asta ar putea fi în perioada în care începem să facem Polestar 7”, a declarat CEO-ul Thomas Ingenlath pentru Automotive News Europe.

Datorită modelului său de asset-light, Polestar trebuie să negocieze cu principalii acționari Volvo Cars și Zhejiang Geely Holding pentru spațiu în fabricile lor.

Polestarul 2 al producătorului de vehicule electrice este construit la fabrica Volvo Taizhou din Luqiao, China, în timp ce viitorul său SUV Polestar 3 va fi construit la uzina Volvo din SUA din apropiere de Charleston, Carolina de Sud, precum și în Chengdu, China.

Crossover-ul în stil coupe Polestar 4 va fi fabricat la fabrica Geely din Golful Hangzhou, China, în timp ce Polestar 5 GT cu patru uși și roadsterul complet electric Polestar 6 vor fi produse la o fabrică din Chongqing, China. Fabrica respectivă va fi operată de Polestar și este programată să se deschidă în 2024, potrivit actualizării pentru investitori a companiei listate la Nasdaq pentru trimestrul al treilea.

Depinde de Volvo

Când a fost întrebat unde vede Polestar care se potrivește cel mai bine în rețeaua europeană a Volvo, care include fabrici din Suedia, Belgia și începând din 2026, în Slovacia, Ingenlath a spus că nu a fost decizia lui.

„Depinde de Volvo să vadă unde vor pune mașinile pe platformă și unde vor fi construite”, a spus el.

Compania nu a oferit până acum detalii despre Polestar 7, dar sosirea sa planificată se aliniază cu cadența de debut a companiei.

Polestar 4 va fi lansat anul viitor, urmat în 2024 de Polestar 5, în timp ce Polestar 6 este programat pentru 2026, conform planurilor companiei.

Polestar 4 va costa 60.000 $ până la 80.000 $, în conformitate cu Porsche Macan, iar Polestar 5 va începe de la peste 100.000 $, în linia Porsche Panamera.

Cu o putere de 650 de kilowați (872 CP) și un preț de peste 194.260 de euro, Polestar 6 va fi cel mai puternic și mai scump model al producătorului auto atunci când va sosi.

Polestar își propune să vândă 50.000 de mașini la nivel global în acest an și să le crească la 290.000 până în 2025.

Etichete: