Planul lui Putin, dezvăluit de Joe Biden. Vrea ca Occidentul să se „distrugă” în mijlocul războiului

Planul lui Putin, dezvăluit de Joe Biden. Vrea ca Occidentul să se „distrugă” în mijlocul războiului

Vladimir Putin speră că Occidentul se va „sfărâma” pe măsură ce invazia sa în Ucraina va continua, a avertizat președintele american Joe Biden. Vorbind la summitul G7 din Germania, liderul de la Casa Albă i-a lăudat pe aliații care au rămas uniți și au rezistat Kremlinului în ultimele patru luni. Totuși, acesta a subliniat că „trebuie să rămânem împreună. Putin a crezut încă de la început că NATO și G7 se vor distruge cumva. Dar nu s-a întâmplat și nici nu va vedea asta”.

Vladimir Putin vrea să vadă Occidentul distrus

Joe Biden l-a felicitat și pe cancelarul german Olaf Scholz, deoarece a ajutat la menținerea presiunii asupra Rusiei. Președintele american l-a îndemnat să continue să facă același lucru. Scholz, care găzduiește summitul anual al Grupului celor Șapte din Alpii Bavarezi, l-a întâmpinat pe liderul SUA pe un balcon cu vedere „magnifică” la vegetația luxuriantă și vârfurile falnice.

Liderul de la Casa Albă l-a creditat pe domnul Scholz pentru că a ajutat la conducerea Europei în lupta împotriva Rusiei, spunând că răspunsul său dur „a avut un impact mare asupra restului Europei.

Johnson laudă răspunsul Germaniei la invazia rusă

La întrunirea G7 participă și liderii europeni Boris Johnson și Emmanuel Macron, precum și premierul canadian Justin Trudeau sau Ursula von der Leyen. Înainte să se întâlnească cu președintele francez Emmanuel Macron la summitul G7 din Germania, Boris Johnson a fost întrebat dacă Franța și Germania fac destule pentru Ucraina. În răspunsul său, oficialul britanic s-a concentrat pe Germania, fără a menționa Franța.

„Uită-te la ce au făcut numai germanii”, a reacționat prim-ministrul Marii Britanii.

Johnson a spus despre cancelarul Olaf Scholz că a trimis arme ucrainenilor și că a „făcut pași uriași (cu privire la importurile de energie). 4% din gazul nostru vine din Rusia, în Germania, procentul este de 40%”.

„Se confruntă cu presiuni reale, trebuie să se aprovizioneze cu energie din altă parte. Dar o fac. Depun efortul. Fac sacrificiul. Asta pentru că ei (n.r. – germanii) văd că prețul libertății merită plătit”, a explicat Boris Johnson.

Cum a fost ironizat liderul de la Kremlin la masa rotundă G7

De altfel, oficialul britanic se află în atenția publică după ce l-a atacat pe Vladimir Putin. Remarca lui a devenit virală, fiind preluată de mass-media internaționale: „Trebuie să le arătăm pectoralii”, le-a spus Boris Johnson colegilor săi de la summit, sugerându-le să se dezbrace. „Toți trebuie să arătăm că suntem mai duri decât Putin”, a continuat acesta. Liderul canadian Justin Trudeau a fost de acord: „Trebuie să facem echitație la pieptul gol”.

Ironia lor a fost catalogată de unii o batjocoră la adresa președintelui Rusiei, cunoscut pentru înclinația sa de a apărea la bustul gol în cascadorii publicitare. Însă, Vladimir Putin și-a trimis mesajul mai devreme către G7, bombardând clădiri rezidențiale și alte ținte din capitala Ucrainei, Kiev.