Peugeot pregătește un nou model: când se lansează modelul 408

Peugeot pregătește un nou model: când se lansează modelul 408

Peugeot va dezvălui 408, un crossover în stil fastback.

Peugeot își va extinde gama compactă odată cu introducerea lui 408, un crossover în stil coupe.

408 a fost tachinat printr-o fotografie a zonei grilei. S-ar alătura modelului 308 hatchback și wagon-ului și SUV-ului 3008 din gama Peugeot. Brandul Stellantis nu a oferit mai multe detalii.

„Combină codurile caracteristice ale SUV-urilor cu o siluetă dinamică fastback”, a spus Peugeot într-un comunicat de presă, adăugând că ar fi un model „global”. Peugeot folosește în prezent plăcuța de identificare 408 pe un sedan compact.

Stilul coupe-crossover câștigă popularitate în rândul mărcilor de pe piața de masă, după ce a fost introdus în Europa pe mașini premium mai mari, cum ar fi BMW X6 și Mercedes-Benz GLE. Modelele curente includ Renault Arkana, Volkswagen ID5 EV și Toyota CH-R, ambele clasificate ca SUV-uri sau crossover. Designerii și planificatorii de produse spun că stilul este potrivit în special pentru mașinile electrice, deoarece este mai aerodinamic decât SUV-urile tradiționale, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea autonomiei.

Un stil în creștere

Deși nu sunt clasificate ca SUV-uri sau crossover, o serie de modele de mașini de dimensiuni compacte au adoptat semne de stil similare, cu locuri mai înalte pe scaune și pasaje de roată în stil SUV. Printre acestea se numără Citroen C4, DS 4 și Renault Megane E-Tech Electric.

408 va fi construit probabil pe cea mai recentă versiune a arhitecturii EMP2, care permite benzină, diesel, hibrid plug-in și un grup motopropulsor complet electric începând din 2023. Alte modele Peugeot de pe platformă includ 308 și 3008.

CH-R și Arkana, în special, au fost succese în vânzări de la introducerea lor. CH-R a vândut în mod regulat peste 100.000 de unități de la lansarea sa din 2017, iar Arkana, construit în Coreea de Sud, a vândut cu ușurință mai multe unități în acest an decât SUV-ul compact Kadjar, care are un stil mai tradițional. Până în aprilie, Toyota a vândut peste 39.000 de C-HR, iar Renault peste 25.000 de Arkana, conform cifrelor Dataforce.

Modelul va fi dezvăluit la finalul lunii iunie.

Citește și:
Etichete: