24 mai 2022 | 11:58

Percheziții la Primăria Sectorului 5 din București. S-au ridicat documente într-un dosar cu acuzații grele

ULTIMA ORĂ
Percheziții la Primăria Sectorului 5 din București. S-au ridicat documente într-un dosar cu acuzații grele

Oamenii legii efectuează, marți, 24 mai, şapte percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar în care o organizaţie nonguvernamentală este suspectată că a primit fonduri uriașe de la o autoritate locală, pe care le-ar fi cheltuit cu bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate. Vizată ar fi Primăria Sectorului 5 din București.

Descinderi la Primăria Sectorului 5 din Capitală

Șapte percheziţii au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar în care o organizaţie nonguvernamentală este suspectată că a primit fonduri de 30 de milioane de lei de la o autoritate locală, pe care le-ar fi cheltuit cu bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ar fi vorba despre Primăria Sectorului 5 din Capitală.

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au percheziționat mai multe adrese din Capitală, Ilfov și Ialomița. Acțiunea are în prim-plan dosarul în care Asociația „Împreună salvăm sectorul 5”, înființată de Daniel Florea, este acuzată că ar fi primit ilegal 30 de milioane de lei de la primărie.

Dosar cu acuzații grave: abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală

Specialiștii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare șapte mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa.

Procurorii bucureșteni susțin că ONG-ul înființat de Daniel Florea ar fi primit, în anul 2020, fonduri publice locale de zeci de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziționa, în mod direct, la prețuri supraevaluate, mai multe bunuri și servicii.

Fonduri publice uriașe cheltuite pe bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate

De asemenea, s-au ridicat anumite înscrisuri într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală. Poliția Capitalei anunță că, în fapt, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizaţie nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale ale unei autorităţi locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziţiona, în mod direct, la preţuri supraevaluate, mai multe bunuri şi servicii.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.