Pe lângă tichete de masă și vouchere de vacanță, noi beneficii pentru salariați: ce-ți mai plătește firma

Pe lângă tichete de masă și vouchere de vacanță, noi beneficii pentru salariați: ce-ți mai plătește firma

Vești bune pentru salariați: vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale pentru abonamentele la sălile de sport. Acestea vor fi suportate de angajator pentru salariaţii săi, în limita a 400 de euro pe an, per angajat. Asta prevede un proiect de lege care completează Codul fiscal, iniţiat de parlamentari USR şi de un deputat PSD.

Acest proiect de act normativ a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere. Mai mulţi parlamentari USR şi un deputat PSD au depus la Senat un proiect de lege (B296/2022) pentru încurajarea unui stil de viaţă activ şi sănătos prin modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Astfel, proiectul prevede scutirea de la plata impozitului pe venit, a CASS şi a CAS pentru abonamentele la sala de sport, acordate de angajatori salariaţilor lor, în limita echivalentului în lei a 400 de euro anual per salariat.

Voucherele sociale 2022 pentru salariați, schimbarea de pe ultima sută de metri: OUG care te-ar putea lăsa fără tichetele de masă

Pe de  altă parte, sunt și vești proaste. Voucherele sociale ar fi trebuit să înceapă de astăzi să ajungă la românii vulnerabili aflați într-o situație financiară precară. Cu mai puțin de 24 de ore înainte, o Ordonanță de Urgență publicată în Monitorul Oficial schimbă datele problemei pentru un procent semnificativ dintre cei vizați de această măsură.

La începutul luni, detaliile legate de noile tichete de masă de 250 de lei, emise odată la două luni, erau cât se poate de clare. Dacă aveai venituri lunare de sub 1500 de lei din pensie, salariu sau ajutor social, te bucurai automat de aceste vouchere sociale pe care le poți folosi în mod exclusiv pentru achiziția de alimente. Din păcate, Guvernul a decis că lucrurile sunt prea simple și tocmai a oficializat prin OUG 72/2022, care modifică și completează OUG 63/2022, mai multe detalii care pun bețe în roate multor români aflați într-o situație dificilă.

Citește și: