28 sept. 2022 | 12:29

Oracle va plăti aproximativ 23 de milioane de dolari: care este motivul

ACTUALITATE
Oracle va plăti aproximativ 23 de milioane de dolari: care este motivul

Oracle va plăti aproximativ 23 de milioane de dolari pentru a rezolva acuzațiile că unitățile sale din Turcia, Emiratele Arabe Unite și India au folosit fonduri pentru a mitui oficiali străini, pentru a câștiga afaceri.

Conform Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, cazul presupuse fapte greșite din 2014 până în 2019 și este a doua oară când SEC acuză Oracle de încălcarea Legii federale privind practicile de corupție în străinătate („FCPA”), o lege anti-mită, scrie Reuters.

Oracle, bună de plată

Mai exact, potrivit autorității de reglementare, unitățile Oracle din Turcia și Emiratele Arabe Unite au folosit, de asemenea, fonduri pentru a plăti pentru ca oficialii străini să participe la conferințe de tehnologie, încălcând politicile Oracle. Angajații unității din Turcia au folosit, de asemenea, fondurile pentru a plăti soții și copiii oficialilor pentru a-i însoți sau pentru a face excursii în Los Angeles și Napa Valley, California, a spus SEC.

„Crearea de fonduri off-book dă naștere în mod inerent la riscul ca aceste fonduri să fie utilizate necorespunzător, ceea ce este exact ceea ce s-a întâmplat aici”, a declarat Charles Cain, șeful unității FCPA a SEC, într-un comunicat.

Oracle, cu sediul în Austin, Texas, a fost de acord să plătească o amendă civilă de 15 milioane de dolari și aproximativ 7,9 milioane de dolari dobânzi. Nu a admis sau negat faptele greșite în momentul în care a fost de acord să soluționeze problema.

„Conduita prezentată de SEC este contrară valorilor noastre fundamentale și politicilor clare și, dacă identificăm un astfel de comportament, vom lua măsurile adecvate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Oracle, Michael Egbert.

Ca referință, în 2012, Oracle a fost de acord să plătească o amendă de două milioane de dolari pentru a achita taxele SEC privind crearea de milioane de dolari de fonduri secundare neautorizate de către Oracle India din 2005 până în 2007.