02 mai 2022 | 09:29

Operațiune de salvare la Râpa Roșie, după ce trei persoane s-au răsturnat cu ATV-ul de pe o stâncă

ULTIMA ORĂ
Operațiune de salvare la Râpa Roșie, după ce trei persoane s-au răsturnat cu ATV-ul de pe o stâncă

A fost alertă, de 1 mai, la Râpa Roșie. Un ATV cu trei persoane s-a răsturnat, duminică, la ”micul canion” al României, unde mai mulți turiști au campat aproape de rezervația natural a Sebeșului, pentru un eveniment de aeromodelism.

Incident dramatic la Râpa Roșie. Trei persoane s-au răsturnat cu ATV la ”micul canion”

Autoritățile au intervenit de urgență, însă din cauza drumului inaccesibils-a putut intervenit doar cu un elicopter SMURD. Inițial, aceștia au reușit să vadă victimele, înainte de a fi evacuate pe rând.

Potrivit informațiilor, victimele erau un băiat de 14 ani și o fată de 12 ani. Prima dată, a fost salvat băiatul care a fost examinat de urgență de un medic. La fața locului a fost trimisă și o ambulanță TIM, cu medic.

„Este vorba despre un băiat de aproximativ 14 ani şi o fetiţă de aproximativ 12 ani. În urma evaluării de către medicii prezenţi la locul evenimentului, aceştia prezintă multiple traumatisme”, au precizat reprezentanţii ISU Alba.

Muntele a fost luat cu asalt încă din perioada Floriilor, iar salvamontiștii au fost nevoiți să muncescă fără pauze pentru a recupera turiștii care nu aveau echipament corespunzător sau cei care s-au aventurat pe trasee interzise.

„Zeci de turiști au ajuns astăzi pe munte la fel de bine echipați: blugi și pantofi de vară. Din fericire, doar trei tineri au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor. Restul au avut noroc. Cei trei au văzut că în Bușteni a dat firul ierbii și s-au gândit că pot ajunge pe munte și cu echipament de vară.

După un efort de aproape 5 ore, prin zapada din Valea Caraimanului, au fost nevoiți să sune după ajutor pentru că unul dintre ei a ajuns la epuizare fizică și a suferit și un atac de panică. Tânărul a fost scos din Hornul Caraimanului și după aproape 3 ore de eforturi a fost coborât cu bine de pe munte”, au relatat salvamontiștii de la Bușteni pe pagina oficială de Facebook, sâmbăta aceasta.

Mii de români au decis ca weekendul de 1 mai să îl petreacă la mare și la munte, mai ales după pauza de doi ani care a fost generată de restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID.