OpenAI a lansat oficial DALL-E 2: cum poți să îl folosești

OpenAI a lansat oficial DALL-E 2: cum poți să îl folosești

OpenAI, producătorul DALL-E 2, a declarat că elimină lista de așteptare.

Arhivele de artă și imagini de pe internet sunt deja inundate cu imagini dezvoltate cu ajutorul inteligenței artificiale. Așteaptă-te și la mai multe imagini cu o imaginație ridicată sau fotografii de origine îndoielnică acum că generatorul de imagini AI care, probabil, a declanșat nebunia actuală a imaginilor artificiale, DALL-E, este deschis și disponibil tuturor.

Într-o postare pe blog, dezvoltatorul DALL-E OpenAI a spus că deja 1,5 milioane de utilizatori creează peste 2 milioane de imagini generate de AI pe zi. Folosind date și feedback, compania a spus că și-a întărit filtrele pentru a respinge orice imagini făcute pentru a emula conținut sexual, violent sau politic. Nu există un API actual disponibil pentru DALL-E, dar se pare că unul este în dezvoltare.

Secțiunea DALL-E a site-ului web OpenAI le solicită în continuare utilizatorilor să se înscrie pentru o listă de așteptare, la momentul respectiv sau la raportare, deși acum există o pagină de înscriere. Într-o declarație prin e-mail, OpenAI a spus că de la început au adoptat „o abordare iterativă de implementare pentru a scala în mod responsabil DALL-E, care ne-a ajutat să descoperim modalități în care poate fi folosit ca un instrument creativ puternic”.

Controversele abundă

Utilizatorii care se înscriu primesc 50 de credite gratuite pentru a crea imagini în prima lună, iar apoi 15 credite gratuite în fiecare lună după aceea.

Generatorul de imagini OpenAI a fost dezvăluit pentru prima dată în aprilie, iar oamenii s-au înscris rapid pe lista de așteptare, unii au așteptat luni de zile înainte de a le veni rândul.

Deși DALL-E, numit după celebrul artist Salvador Dali și scris asemănător cu WALL-E de la Disney Pixar – a fost primul sistem care a făcut un salt real în capacitățile tehnologiei de imagine AI, alte sisteme au ajuns din urmă, cel puțin în ceea ce privește popularitatea.

Midjourney găzduiește sute de mii de utilizatori pe platforma sa bazată pe Discord, iar StabilityAI, creatorii generatorului de artă AI Stable Diffusion, a discutat să strângă milioane pe spatele sistemului său mai liber și mai controversat.

Desigur, niciunul dintre cei mai populari generatori de imagini nu a evitat controversele. Stable Diffusion a fost folosit pentru a genera pornografie infantilă, dar fondatorul StabilityAI, Emad Mostaque, a spus că lucrează la sisteme pentru a bloca un astfel de conținut. Șefii companiei de la StabilityAI și OpenAI chiar s-au întrecut care dintre sistemele lor este cel mai puțin controversat.

Etichete: