28 iul. 2022 | 12:36

Omul lui Putin publică harta Europei în care Ucraina nu mai există. Părți din ea sunt atribuite României, Rusiei și altor țări

ULTIMA ORĂ
Omul lui Putin publică harta Europei în care Ucraina nu mai există. Părți din ea sunt atribuite României, Rusiei și altor țări

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a publicat o hartă a Europei pe care Ucraina nu există, iar teritoriile sale fac parte din alte țări. Bineînțeles, cea mai mare parte a Ucrainei „aparține” Federației Ruse.

Harta în care Ucraina nu mai există. Părți din ea sunt atribuite Rusiei, României, Poloniei și Ungariei

Dmitri Medvedev a scris despre „viziunea sa” pe Telegram și a arătat harta care prevede împărțirea teritoriilor Ucrainei.

Pe harta imaginară a lui Medvedev, Ucraina este „împărțită” între Rusia, Polonia, România și Ungaria. Interesant este că nu a „lăsat” nicio regiune din Ucraina către Belarus.

Astfel, în viziunea sa, tot estul și sudul Ucrainei „aparține” Federației Ruse, vestul – Poloniei, nordul „împărțit” între Rusia și Polonia, Ungaria „ar aparține” regiunii Uzhgorod, România – regiunilor Cernăuți, și Vinița, iar Ucraina „s-ar dezvolta” doar din regiunea Kiev.

Potrivit lui Medvedev, această hartă a fost creată de „analiști occidentali”, dar nu a dat nume. 

„Ucraina nu va mai exista pe hartă în doi ani”

Nu este prima intervenție de acest fel al lui Dmitri Medvedev. El a spus, într-o intervenție din luna iunie, că Ucraina nu va mai exista pe hartă în doi ani. 

”Doar o întrebare. Cine a spus că în doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?”.

”Sunt adesea întrebat de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt niște ticăloși și nenorociți. Vor moartea pentru noi, Rusia. Și cât voi fi în viață, voi face totul pentru a-i face să dispară”, scria Medvedev, într-o postare care a înregistrat 182.000 de vizualizări.

El a făcut și amenințări la adresa Occidentului, încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

„Aş vrea să subliniez încă o dată că, în anumite circumstanţe, astfel de măsuri ostile ar putea fi de ademenea calificate drept un act de agresiune internaţională. Şi chiar un ‘casus belli’ (o justificare pentru război”, a declarat Medvedev, adăugând că Rusia are dreptul de a se apăra.