Omul lui Putin, găsit împușcat în propria locuință. Cine este Vadim Zimin

Omul lui Putin, găsit împușcat în propria locuință. Cine este Vadim Zimin

Un colonel responsabil de transportul servietei nucleare a lui Vladimir Putin a fost găsit împușcat în locuința sa. Vadim Zimin, în prezent pensionat din cadrul Serviciului Federal de Securitate, fusese însărcinat cu servieta care conținea comenzile nucleare care îl însoțește întotdeauna pe președintele rus.

Apropiatul lui Putin a fost găsit împușcat

Bărbatul de 53 de ani a fost împușcat în apartamentul său de lângă Moscova și se află la terapie intensivă, potrivit rapoartelor. Fostul lider militar purtase anterior servieta nucleară în calitate de ajutor al fostului președinte Boris Elțîn, potrivit Mirror.

El a continuat să lucreze pentru serviciul de securitate și și-a asigurat rolul de colonel sub succesorul său Vladimir Putin, însă rolul său exact pentru liderul de la Kremlin este necunoscut.

Zimin a fost găsit suferind răni prin împușcare în bucătăria apartamentului său din Krasnogorsk, în regiunea Moscovei.

În acel moment, concubina sa – medic – era plecată să trateze răniții din războiul lui Putin din Ucraina.
Împușcăturile au avut loc în timp ce Zimin se confrunta cu o anchetă penală pentru presupusă luare de mită, după ce s-a alăturat serviciului vamal într-o funcție de conducere, relatează Moskovsky Komsomolets.

El se afla în arest la domiciliu din cauza dosarului penal. Zimin a fost descoperit de fratele său – care se pare că se afla în baie în momentul împușcăturilor de luni.

El zăcea într-o baltă de sânge, cu o rană la cap.

Se știe că Putin tachinează Occidentul insistând că ofițerul care poartă codurile nucleare este vizibil lângă el.
El a făcut acest lucru în aprilie, când a participat la funeraliile politicianului ultranaționalist Vladimir Jirinovski la Moscova.

Putin a pierdut încă un colonel rus

Între timp, ieri au apărut imagini dramatice care arată momentul în care cel de-al 55-lea colonel rus care a murit în război a fost doborât din aer când o rachetă ucraineană i-a lovit elicopterul.

Locotenent-colonelul Serghei Gundorov, în vârstă de 51 de ani, a fost lovit în apropiere de Volnovakha, în Donbas.

Elicopterul militar și-a continuat zborul după ce a fost lovit de o rachetă portabilă sol-aer.

Mi-35-ul său lovit a atins solul înainte de a se roti peste o fâșie îngustă de pădure și de a se prăbuși într-o minge de foc pe un câmp.

 

Citește și: