Ochelarii inteligenți care îți permit să „vezi” conversațiile în timp real: cum ajută persoanele cu deficiențe de auz

Ochelarii inteligenți care îți permit să „vezi” conversațiile în timp real: cum ajută persoanele cu deficiențe de auz

Ochelarii inteligenți utilizează realitatea augmentată (AR) care îți permit să „vezi” conversațiile în timp real.

Producătorii XRAI Glass au creat un software care le subtitrează viața pe ochelari inteligenți AR conectați la telefoanele lor.

În urma unui program de succes la începutul acestui an, software-ul XRAI este acum disponibil pentru descărcare prin Magazinul Google Play și poate fi folosit împreună cu ochelarii inteligenți Nreal. Acum, și-au lansat serviciul la nivel global în nouă limbi.

Ochelarii inteligenți le fac viața mai ușoară persoanelor cu deficiențe de auz

Concepuți inițial pentru a îmbunătăți viața persoanelor cu deficiențe de auz, funcțiile lor suplimentare, cum ar fi asistentul personal, reamintirea conversațiilor „la cerere” și traducerea în timp real pot fi folosite de oricine dorește să-și “subtitreze” viața de zi cu zi.

XRAI este software-ul care face subtitrarea și rulează pe ochelari inteligenți cu realitate mixtă precum Nreal.

„Am vrut să-i construim pentru a fi portabili, astfel încât, dacă orice alt dispozitiv a apărut pe piață, să putem rula instantaneu aplicația noastră pe aceștia, fie că este Google, Apple sau Meta”, a spus Mitchell Feldman, CMO al XRAI Glass.

În iulie, XRAI a lansat o perioadă de probă publică în care au lucrat la îmbunătățirea acesteia cu câteva zeci de membri din comunitatea celor cu deficiențe de auz.

„Am construit o comunitate pe Discord și am început să primim feedback – am găsit lucruri pe care nici măcar nu le-am luat în considerare”, a spus Feldman.

Echipa și-a dat seama curând că ochelarii smart nu erau doar o soluție pentru comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz, ci și pentru persoanele care erau neurodiverse, cum ar fi cei cu ADHD, care ar putea consuma informații mult mai bine dacă le citesc, în loc să le audă.

Feldman ne spune că echipa de experți a XRAI, care includea un fost angajat Meta care a lucrat la divizia lor AR și un CTO cu un doctorat în audiologie, au lucrat la acest software.