O nouă lovitură pentru Traian Băsescu. Fostul președinte, amendat după accidentul rutier

O nouă lovitură pentru Traian Băsescu. Fostul președinte, amendat după accidentul rutier

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, primește o nouă lovitură. În urma accidentului de mașină provocat de politician acum două săptămâni, polițiștii bucureșteni au decis să-l amendeze cu suma de 580 de lei. Pe de altă parte, Regia Protocolului de Stat (RAAPPS), o instituție subordonată guvernului, îl dă în judecată pe Băsescu pentru evacuarea acestuia din vila de protocol de pe strada Gogol nr.2.

Problemele se țin scai de Traian Băsescu

Traian Băsescu a făcut, duminică, 22 mai, accident în Capitală, în jurul orei 10:30. Fostul șef de stat a lovit o mașină parcată, ulterior fiind testat cu aparatul etilotest. După ce a tamponat autoturismul aflat în parcare, politicianul s-a prezentat la Biroul Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere. Ajuns acolo, Băsescu a declarat că a lovit oglinda unui autovehicul parcat în timpul unei manevre de viraj.

La acel moment, avocatul Adrian Cuculis a explicat care ar putea fi sancțiunile pentru Traian Băsescu. Expertul în legi a spus că fostul lider de la Cotroceni a procedat așa cum trebuie, ducându-se la poliție. În caz contrar, putea avea permisul suspendat.

„El (n.r. – Traian Băsescu) a procedat corect. Dacă nu se ducea să declare accidentul, mai ales că a lovit o maşina parcată, chiar dacă lași numărul de telefon şi asigurare, ești pasibil de a avea permisul suspendat. El va primi amendă cu siguranță, însă trebuie văzut concret cum s-a petrecut acest accident. Eu cred că undeva la trei puncte de amendă, deci câteva sute de lei. Nu o să fie pus în situaţia în care să predea permisul pentru că, probabil, a sunat pe cineva imediat care i-a spus să sune imediat la poliție”, a declarat Adrian Cuculis, la Antena 3.

Amendă după accidentul de mașină din Capitală

Proprietarul mașinii avariate de Traian Băsescu s-a prezentat la secția de poliție pentru declarații, așa că oamenii legii l-au tras la răspundere pe politicianul român, dându-i această amendă de 580 de lei și trei puncte de penalizare, potrivit România TV. După accidentul produs pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei, Traian Băsescu a lăsat un bilet pe parbrizul mașinii.

„În data de 22.05.2020 în jurul orei 10:15, am lovit oglinda mașinii dumneavoastră care era parcată. Pentru a îndeplini cele legale rog sunați sau dați SMS la telefon… Vă mulțumesc și scuze pentru incident.”, a scris Traian Băsescu.

Primul accident rutier provocat de fostul președinte al României a avut loc în 2008. Atunci, Băsescu a tamponat o mașină care oprise în fața lui, pe bulevardul Regina Elisabeta din București. Episodul s-a petrecut cu o zi înainte de Summitul NATO. După cinci ani, fostul șef de stat a avut parte de un eveniment similar în Otopeni.

Citește și Guvernul îl dă în judecată pe Traian Băsescu pentru evacuarea din vilă

Citește și: