O nouă înfrângere pentru Rusia în Ucraina. A fost ucis comandantul „Mișa Cecenul”

O nouă înfrângere pentru Rusia în Ucraina. A fost ucis comandantul „Mișa Cecenul”

Comandantul unui batalion separatist pro-rus din estul Ucrainei a murit. Bărbatul a fost ucis în timpul unui asalt al trupelor ruse şi forţelor separatiştilor lansat împotriva armatei ucrainene în estul țării. Anunțul a fost făcut de premierul autoproclamatei republici populare Lugansk (LNR), Serghei Kozlov.

Mișa Cecenul, separatist pro-rus, a fost ucis în Ucraina

Mikhail Kişcik, cunoscut şi sub numele de „Mișa Cecenul”, și-a pierdut viața în războiul din Ucraina. Comandant fidel lui Vladimir Putin, bărbatul a murit în timpul unui atac al rușilor asupra armatei ucrainene. Premierul autoproclamatei republici populare Lugansk (LNR), Serghei Kozlov, a scris pe rețelele sociale: „Veşti triste din prima linie. Un patriot al LNR, locotenentul-colonelul Mikhail Kişcik a murit”.

Tot Kozolov a relatat cum comandantul cecen și oamenii săi au fost înconjurați de ucraineni în vecinătatea orașului Kreminna și cum au „luptat până la capăt”. Kreminna este unul dintre punctele de pe linia frontului în care armata rusă încearcă să avanseze spre oraşele Lîsîceansk şi Sieverodoneţk, controlate de soldații Ucrainei.

A fost printre principalii contrabandişti ai Donbasului

Kișcik și batalionul său luptă împotriva Kievului din 2014, iar în primele zile ale conflictului au fost acuzați că au jefuit cartiere rezidențiale din regiunea Lugansk. Ulterior, în 2016, ziarul Novaya Gazeta a publicat o anchetă în care „Mișa Cecenul” a apărut printre liderii unei organizații de contrabandă, dar separatistul pro-rus nu a comentat niciodată acuzațiile, scrie BBC.

Mișa Cecenul
Mișa Cecenul

Recent, și locotenent-colonelul Viaceslav Savinov, șef adjunct de stat major al unui departament din cadrul forțelor armate rusești și comandant al serviciului de recunoaștere al trupelor de artilerie din cadrul celei de-a 49-a armate ruse, a fost omorât de armata ucraineanî.

Cine este generalul care conduce noua strategie de război a Rusiei în Ucraina?

Săptămâna trecută, presa occidentală a scris că armata Rusiei are un nou comandant în Ucraina. Este vorba despre generalul Alexandr Dvornikov, veteran al războiului din Siria. Supranumit „măcelarul” din Alep și Groznîi, Dvornikov a fost onorat cu medalia Erou al Rusiei în 2016. Prin această schimbare, Vladimir Putin vrea o coordonare între diferitele unități, deoarece grupurile de luptă au fost organizate și comandate separat până acum.

„Acel comandant are multă experiență în operațiunile rusești din Siria. Așa că ne așteptăm ca această comandă și controlul general să se îmbunătățească”, a spus un oficial.

SUA au confirmat că Dvornikov a fost numit în fruntea armatei ruse, avertizând că generalul „are un CV ce include brutalitatea contra civililor în alte teatre de război”.