O lună de bombardamente: Rușii au ucis 139 de copii în Ucraina. Peste 200 au fost răniți

O lună de bombardamente: Rușii au ucis 139 de copii în Ucraina. Peste 200 au fost răniți

Bombardamentele zilnice în Ucraina au provocat pagube la 733 de instituții de învățământ, dintre care 74 au fost complet distruse. Până în dimineața zilei de 27 martie, 139 de copii au murit și 205 au fost răniți din cauza războiului purtat de Rusia în Ucraina. Potrivit UNICEF, conflictul actual a dus la evacuarea a peste patru milioane de copii ucraineni, mai mult de jumătate din populația infantilă a țării.

Armata rusă a omorât 139 de copii în Ucraina

Biroul Procurorului General al Ucrainei a postat, pe canalul său de Telegram, informații terifiante despre victimele războiului dus de Rusia în Ucraina. Au fost uciși 65 de copii în Kiev, 45 în Harkiv, 53 în Donețk, 38 în Cernihiv, 29 în Mykolaiv și 25 în Lugansk. De asemenea, 19 copii au căzut pradă atacurilor rușilor în Zaporojye, 21 de minori și-au pierdut viața în Herson și 14 în Sumî etc.

„Bombardamentele zilnice au provocat pagube la 733 de școli. 74 dintre ele au fost complet distruse. Cea mai gravă situație este în regiunile Donețk, Harkov, Nikolaev, Sumî, Kiev, Herson, Cernihiv și în capitală”, au declarat oficialii ucraineni.

De precizat că aceste date nu sunt definitive, întrucât nu există posibilitatea inspectării zonelor atacate continuu și a teritoriilor ocupate temporar de ruși.

Invazia rusă va crea o criză umanitară majoră

Potrivit UNICEF, războiul a dus la evacuarea a peste patru milioane de copii ucraineni. În plus, Serviciul de Frontieră de Stat anunță că invadatorii ruși răpesc copii ucraineni și șantajează părinții. UNICEF a evidențiat că invazia rusă va crea o criză umanitară care ar putea avea repercusiuni asupra generațiilor viitoare de ucraineni.

„Războiul a dus la una dintre cele mai rapide crize de refugiați minori, după Al Doilea Război Mondial”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Katherine Russell. „Acest lucru este o realitate sumbră care ar putea avea implicații pe termen lung pentru generațiile viitoare”, a completat șefa Fondului Națiunilor Unite pentru Copii.

Sute de mii de copii au nevoie de mâncare

La 25 martie, militarii lui Vladimir Putin au tras cu artilerie grea în satul Velyka Oleksandrivka, din regiunea Herson. Un copil de 4 ani a murit în urma bombardamentelor. Sâmbătă, 26 martie, doi copilași au fost răniți în timpul unui atac asupta Melitopolului, în regiunea Zaporizhia. De asemenea, armata rusă a deschis focul lângă Kiev, rănind un minor.

Organizația Mondială a Sănătății a raportat 52 de atacuri asupra unităților medicale din Ucraina, în ultimele patru săptămâni. OMS estimează că 1,4 milioane de ucraineni nu au acces la apă potabilă, în timp ce 4,6 milioane de oameni riscă să li se întrerupă alimentarea cu apă. Peste 450.000 de copii, cu vârsta cuprinsă între 6 și 23 de luni, au nevoie de asistență alimentară.

Citește și: