O bombă a căzut lângă un centru de copii în Herson. Orașul este sub asediu

O bombă a căzut lângă un centru de copii în Herson. Orașul este sub asediu

O bombă a căzut lângă un centru de copii din orașul asediat Herson, potrivit unui anunț făcut pe Facebook de Volodimir Sagaidak, directorul Centrului de Reabilitare Socială și Psihologică a Copiilor, transmite Ukrinform. Din fericire, elevii centrului și angajații nu au fost răniți. Micuții dormeau în timpul atacului. „Racheta a căzut la capătul grădinii noastre, în curtea unui vecin, la douăzeci de metri de clădirea noastră“. Mai multe detalii, în continuare.

Bombă căzută lângă un centru de copii, în Herson

Un fragment de rachetă rusească a lovit ferestrele unui centru pentru copii din satul Stepanovka, în suburbiile Hersonului. Potrivit informațiilor disponibile la acest moment, elevii Centrului de Reabilitare Socială și Psihologică a Copiilor și angajații nu au fost răniți.

Fragmentul rachetei a lovit fereastra camerei de joacă de la etajul doi, în timp ce copiii dormeau pe cealaltă parte a clădirii. Anunțul a fost făcut de Volodimir Sagaidak, directorul Centrului de Reabilitare Socială și Psihologică a Copiilor, pe contul său de Facebook, transmite Ukrinform.

Potrivit celor spuse de Sagaidak agenției, elevii centrului și angajații nu au fost răniți.

„Racheta a căzut la capătul grădinii noastre, în curtea unui vecin, la douăzeci de metri de clădirea noastră. Nu a explodat – puteți vedea în fotografie“, a transmis Volodimir Sagaidak pe rețelele sociale.

Acesta a mai precizat că unul dintre localnici a fost dus la secția de terapie intensivă, existând informații că s-ar fi spart o conductă de gaz.

Ukrinform a raportat că, în timpul bombardamentului nocturn, „un obuz inamic a lovit blocul alimentar al unui spital de psihiatrie situat în satul Stepanovka“.

Citește și: Rusia folosește bombe cu dispersie în zone populate din Ucraina, afirmă ONU

Rușii adună cu arma tinerii ucraineni din Herson

Herson, un oraș din sudul Ucrainei, a devenit din nou teritoriu contestat, după ce ucrainenii au lansat un contraatac. Dacă ucrainenii ar reuși să recucerească orașul, aflat destul de aproape de Crimeea anexată, asta ar însemna o lovitură puternică dată eforturilor militare ale invadatorilor lui Putin.

Reamintim că Herson este primul mare oraş ucrainean cucerit de invadatorii ruşi.

„Ucrainenii încearcă să recupereze Herson, iar din acest moment se poate spune că oraşul este teritoriu contestat din nou“, a declarat vineri un oficial de la Pentagon.

„Nu putem spune cu exactitate cine controlează în acest moment Herson, însă ideea este că nu pare să mai fie în controlul solid al ruşilor, aşa cum era înainte“, a mai spus oficialul citat de BBC sub condiţia anonimatului.

Forțele ruse neagă însă că ar fi pierdut controlul asupra orașului, iar militarii ucraineni nu au transmis încă informaţii cu privire la o posibilă recucerire.

Totodată, pe rețelele sociale au apărut clipuri video cu soldații ruși în acțiune. Aceștia prind tineri în Herson, silindu-i să stea pe burtă în timp ce le sunt legate mânile.

Citește și: