Nu-ți vei mai putea vinde mașina prea simplu: noul act obligatoriu, nu se poate fără el

Nu-ți vei mai putea vinde mașina prea simplu: noul act obligatoriu, nu se poate fără el

Se schimbă semnificativ regulile care se aplică în procedura de vânzare a anumitor autovehicule.

Executivul de la București tocmai a dat undă verde unui proiect de lege care ar putea să dea mai multă bătaie de cap anumitor șoferi din România care vor să-și înstrăineze mașinile.

Concret, ” la vânzarea unui vehicul rutier cu cel mult 8 locuri pe scaune, înmatriculat, înregistrat sau introdus pe piaţă în România, vânzătorul va remite cumpărătorului un certificat ”RAR Auto-Pass” valabil pentru 60 de zile”.

Acest proiect a fost deja adoptat de Senat și, după cum prezentam mai sus, tocmai a fost adoptat și de Guvern!

Acest act nou devine obligatoriu, s-a schimbat legea

Care este scopul acestui proiect, de fapt? Ei bine, se pare că aleșii neamului își doresc să elimine situațiile în care unii vânzători de mașini practicau metode ilegale prin care înșelau clienții cumpărători, cum ar fi kilometrajul dat înapoi!

„RAR va elibera contra cost deținătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult 8 locuri pe scaune – autoturisme, un certificat denumit ”RAR Auto-Pass” (…) Acest certificat va conține informațiile existente în registru cu privire la istoricul citirii odometrului, implicarea vehiculului rutier într-un eveniment care a produs avarii grave la mecanismul de direcție, instalația de frânare sau la structura de rezistență a caroseriei ori a șasiului, precum și la neprezentarea vehiculului rutier în cadrul unei campanii de rechemare a vehiculelor rutiere care au fost înmatriculate, înregistrate sau introduse pe piață în România”, conform Profit.ro.

Atenție: trebuie să știi că dacă efectuezi în această perioadă o astfel de procedură de vânzare nu trebuie să te conformezi normelor anterior menționate. Acest proiect despre care vorbim încă nu a intrat în vigoare. Pentru ca măsurile prezentate aici să se aplice e nevoie ca proiectul să fie adoptat și în Camera Deputaților, iar mai apoi publicat în Monitorul Oficial al României. De-abia de apoi trebuie sa te raportezi la noile reguli!