Noua tehnologie pentru pasionații de console: cu ce te ajută ochelarii XR

Noua tehnologie pentru pasionații de console: cu ce te ajută ochelarii XR

Se pare că funcționează foarte bine și pe canapea.

Jocurile portabile sunt uriașe în 2022, mai ales în spațiul de jocuri pentru PC, cu hituri precum Steam Deck care ne arată cu adevărat ce pot face aceste dispozitive mici. A putea juca jocuri din mers cu ușurință este un câștig uriaș, dar are și dezavantaje.

Posibilitatea de a te juca în mers este convenabil, dar are și dezavantaje, mai ales când vine vorba de ecrane, acestea nu sunt întotdeauna suficiente pentru o experiență completă captivantă. Desigur, majoritatea consolelor portabile și chiar și Steam Deck-ul în sine pot fi conectate la un ecran mai mare, dar asta elimină imediat partea portabilă. Cu toate acestea, a privi un mic ecran aplecat poate fi destul de inconfortabil.

Acesta este locul în care XR, altfel cunoscut sub numele de soluții de realitate extinsă, ar putea fi următorul pas logic.

Un pas înainte spre realitatea augmentată

Viture One este o astfel de soluție. În prezent este pe Kickstarter și pare destul de promițător. Este un set de ochelari care acționează ca un ecran de 120 de inch pentru persoana care îi poartă. Aceștia nu sunt ochelari inteligenți, precum Anzu de la Razer, care oferă notificări și alte funcții, ci sunt în special un monitor portabil, care poate fi purtat. Nu este un concept complet nou, dar este unul dintre primele pe care le-am văzut conceput special pentru jucători.

Ochelarii pot fi conectați la un dispozitiv printr-un cablu și acceptă, de asemenea, conexiuni 5g și WiFi. De asemenea, este primul astfel de dispozitiv cu licență Android TV și este preîncărcat atât cu servicii de streaming video, cât și cu jocuri. De asemenea, acceptă redarea de la distanță, astfel încât să-ți poți folosi propriul hardware în deplasare.

Specificațiile Viture One XR au câteva alte caracteristici îngrijite care îi fac să se simtă mai fezabili decât alte soluții precum VR. Posibilitatea de a comuta între modurile imersive și ambientale îți permite să lași ceea ce vizionezi pe un ecran mic în lateral, eliberându-ți viziunea pentru lumea exterioară, care se simte ca o necesitate pentru a fi folosită în exterior.

Cei mai ieftini te vor costa 399 USD și urmează să fie livrați în octombrie 2022.

Citește și:
Etichete: