Noua funcție de la Instagram te ajută să scapi de trolii enervanți de pe internet

Noua funcție de la Instagram te ajută să scapi de trolii enervanți de pe internet

Instagram încearcă să abordeze problema comentariilor neplăcute care apar în timpul streamurilor live, cu cea mai recentă funcție. Așadar, de acum, utilizatorii Live pot desemna pe cineva să fie moderator pentru emisiunile lor.

Moderatorii pot raporta comentarii, pot dezactiva comentariile de la un anumit utilizator și pot dezactiva spectatorii deranjanți. Creatorii pot adăuga un moderator atingând pictograma meniu din bara de comentarii. Ei pot căuta o anumită persoană sau pot alege un utilizator dintr-o listă sugerată de Instagram, conform Engadget.

Instagram lansează funcția pentru a ajuta creatorii de conțonut să se concentreze pe implicarea în discuții pozitive, în loc să petreacă timp abordând interacțiunile nedorite. Este o mișcare binevenită care ar trebui să contribuie la reducerea comentariilor toxice în timpul Lives.

Aplicația calcă pe urmele Twitch, care le-a permis streamerilor să aibă moderatori de ani de zile. Astfel, pot face față rapid comentariilor sau mesajelor dezagreabile și se poate crea un mediu mai sigur atât pentru creatori, cât și pentru publicul lor.

Instagram a furat încă o pagină de la concurență: doar pe TikTok făceai asta până acum

În cazul în care nu petreceai suficient de mult timp pe Instagram, echipa din spatele aplicației s-a gândit să introducă o serie de funcții utile suplimentare. Întâmplarea face că unele dintre ele sunt desprinse din TikTok. Nu de alta, dar de ce să inventezi ceva de la zero, când poți implementa ceva ce știi deja că merge.

În speranța opririi migrării de utilizatori către TikTok, Instagram a făcut o serie importantă de schimbări în ultimele săptămâni și luni, de la a transforma într-o prioritate conținutul video în defavoarea celui static, până la a adapta multe alte componente din TikTok pentru publicul amator de platformele lui Zuckerberg.

Rețeaua socială deținută de Mark Zuckerberg, în încercarea de a concura mai eficient cu TikTok, va introduce in-app un sistem de transpunere automată a dialogurilor dintr-un clip video în format text, un fel de subtitrare automată cum poți activa pe YouTube de foarte mulți ani. TikTok oferă această opțiune utilizatorilor încă din luna aprilie a anului trecut. Creatorii de conținut le vor avea disponibile din start, dar este important de reținut că, în mod previzibil, nu vor fi disponibile în toate limbile străine, dar lista se va mai extinde.

Citește și: