Not Tonight 2, pe Steam: când se va lansa și ce știm până acum

Not Tonight 2, pe Steam: când se va lansa și ce știm până acum

Creatorii „Not Tonight 2” au anunțat că-și vor lansa creația pe Steam, destul de curând. Iată o veste bună pentru toți pasionații de jocuri video.

De altfel, nu va trebui să așteptați mult pentru a vedea cum mințile luminate din „Not Tonight” abordează politica americană, pentru că, conform a ceea ce am putut afla, despre asta este vorba. În mod evident, lansarea s-ar putea să încingă multe spirite, de vreme ce politica reprezintă un subiect sensibil pentru mulți.

PanicBarn și No More Heroes au dezvăluit că vorbim despre o „comedie neagră politică” în toată regula. „Not Tonight 2” va fi disponibil pe Steam, începând cu data de 11 februarie. Acesta va avea parte și de o versiune pentru consolă, cândva în 2022.

Despre ce va fi vorba în „Not Tonight 2”

Jocul se concentrează în jurul personajelor Kevin, Malik și Mari, în timp ce călătoresc printr-o variantă „alternativă” a Statelor Unite ale Americii pentru a-l salva pe prietenul lor, Eduardo, de la deportare.

Ca și în primul Not Tonight, continuarea tinde să nu șocheze, ci să spună povestea unor probleme cu care planeta noastră se confruntă, în prezent. Cu alte cuvinte, se concentrează pe negarea schimbărilor climatice, pe politicile anti-imigrație, opiniile religioase americane și capcanele capitalismului.

După cum vom putea observa, totul este abordat într-o oarecare manieră satirică, pentru a bifa două componente esențiale: să te facă să gândești la lucrurile cu adevărat serioase, însă și să te ajute să te destinzi, după o zi grea de muncă.

Producția video este, în anumite privințe, o critică pură și reprezintă suma aversiunii industriei jocurilor față de politică.

Spre exemplu, gigantul Ubisoft ar putea pretinde că jocurile create de acesta nu sunt, câtuși de puțin, politice. În mod clar, acest lucru nu este adevărat.

În paralel, alte companii au ales să se îndepărteze totalmente de acest subiect, negându-l vehement.

Rămâne de văzut dacă jocul creat de PanicBarn va reuși să atragă mai mulți utilizatori sau, dimpotrivă, să-i îndepărteze pe cei deja existenți.