Mozilla renunță pentru moment la cripto: ce s-a întâmplat

Mozilla renunță pentru moment la cripto: ce s-a întâmplat

Mozilla este cea mai recentă companie care a primit critici pentru implicarea sa în domeniul cripto.

Mozilla, organizația nonprofit care produce browserul web Firefox, a anunțat că va întrerupe capacitatea de a accepta donații de criptomonede în urma reacțiilor semnificative stimulate parțial de fondatorul Mozilla, Jamie Zawinski .

Zawinski, care a încetat să mai lucreze pentru mozilla.org în 1999, a trimis pe Twitter criticat puternic un tweet publicat de Mozilla la finalul anului trecut, în care a promovat că acceptă donații de criptomonede. Mozilla a început să accepte bitcoin pentru donații în 2014.

„Toți cei implicați în proiect ar trebui să fie foarte rușinați de această decizie”, a spus Zawinski.

Mozilla lovită de un val de critici

Mozilla a abordat situația într-un thread de Twitter. „Săptămâna trecută, am trimis pe Twitter un memento că Mozilla acceptă donații de criptomonede”, a spus Mozilla. „Acest lucru a condus la o discuție importantă despre impactul criptomonedei asupra mediului.” Mozilla spune că „va examina dacă și cum politica noastră actuală privind donațiile cripto se potrivește cu obiectivele noastre climatice” și, în timp ce această revizuire are loc, va întrerupe donațiile cripto. De asemenea, a promis că revizuirea va fi „un proces transparent” și că „va împărtăși actualizări regulate”.

Cu toate acestea, Mozilla nu se distanțează complet de tehnologiile descentralizate precum criptomonedele, spunând că „tehnologia web descentralizată continuă să fie un domeniu important de explorat”.

„Mă bucur că Mozilla a inversat cursul aici”, a spus Linss într-o postare pe Twitter. „Ei joacă un rol crucial în menținerea web-ului deschis și liber. De asemenea, sunt recunoscător pentru sprijinul tuturor fanilor Mozilla, care îi ajută să-i țină la răspundere față de idealurile sub care au fost fondați.”

Mozilla este doar cea mai recentă companie care s-a bucurat de implicarea sa în criptomonede și tehnologii blockchain. Tesla a fost criticată pentru decizia sa de a accepta bitcoin ca plată anul trecut și a inversat politica la scurt timp după. Iar companiile de jocuri de noroc au fost recent criticate puternic pentru eforturile lor NFT, dezvoltatorul viitorului joc STALKER 2: Heart of Chernobyl mergând atât de departe încât și-a anulat complet planurile NFT ca răspuns la proteste.

Citește și:
Etichete: