Mister pe fundul oceanului: ce sunt, de fapt, urmele găsite de cercetători
Ambarcațiunea The Okeanos Explorer a găsit o linie de găuri alungite pe fundul oceanului, despre care se spune că arată „aproape făcute de om”.
Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) face apel la ajutor pentru rezolvarea unui mister descoperit pe fundul Oceanului Atlantic. Recent, nava Okeanos Explorer a găsit o linie de găuri alungite în nisip, pe care NOAA Ocean Exploration le descrie drept „aproape făcute de om”.
Ce s-a descoperit pe fundul oceanului
„În timpul scufundării, am observat câteva dintre aceste găuri în sediment”, a explicat NOAA Ocean Exploration pe Facebook.
„Aceste găuri au fost raportate anterior, dar originea lor rămâne un mister. Deși par aproape făcute de oameni, grămezile mici de sedimente din jurul găurilor le fac să pară că ar fi fost excavate de… altceva”.
Organizația a făcut apoi apel la ipotezele publicului. Scufundarea a avut loc pe un vulcan alungit pe o creastă vulcanică din Atlantic. Până acum, răspunsurile au variat de la „moluscă de sub nisip” până la „ceva rămas din Atlantida”.
Mai mulți oameni s-au întrebat dacă o mașină a prelevat mostre de sedimente sau roca de bază s-a mutat sub fundul oceanului, eliberând metan care a barbotat din interiorul Pământului.
Unele dintre răspunsurile cu mai puține dovezi care să le susțină au inclus extratereștri și „ceva rămas din Atlantida”, în timp ce o propunere mai rațională sugera: „Se pare că sedimentul cade prin deschideri, nu presiunea suflă în sus”.
„Ar putea exista ceva de genul unui submarin îngropat acolo, care s-a deplasat și sedimentele au căzut prin orificiile/găurile carcasei exterioare”, ar mai fi o ipoteză.
Explorarea subacvatică a fost menită să descopere lanțul muntos scufundat, dar fotografiile surprinse i-au derutat pe oamenii de știință.
NOAA spune că locul are „răspândire tectonică activă” și este locul cutremurelor frecvente, precum și o zonă de ventilații hidrotermale.