Mini lucrează din greu la mașina sa electrică: când apare modelul Aceman

Mini lucrează din greu la mașina sa electrică: când apare modelul Aceman

Crossover-ul electric construit în China a fost fotografiat pentru prima dată pe drumurile publice.

Mini este pregătit să lanseze Aceman – primul său nume de model nou în ultimii 10 ani – ca un mic crossover electric pentru a umple golul dintre modelul Mini hatchback și Mini Countryman SUV.

Va fi pus în vânzare în 2024, Mini Aceman este un design complet și al doilea dintr-o serie de vehicule electrice care utilizează platforma Mini Spotlight, dezvoltată de BMW și partenerul chinez Great Wall Motors.

Până acum a fost un secret destul de bine ținut, dar acum a fost fotografiat pentru prima dată pe drumurile publice, trecând printr-o fază de testare în apropierea centrului de cercetare și dezvoltare BMW din München, Germania.

Aceman va sosi după a treia generație de Countryman, care va crește semnificativ pentru a deveni cel mai mare Mini de până acum, creând un decalaj mai evident în gamă. Aceman măsoară 1590 mm înălțime, 4050 mm lungime și 1990 mm lățime, dar versiunea electrică a următorului Mini hatchback va folosi aceeași platformă.

Un concurent puternic pe segmentul său

Deoarece își împărtășește arhitectura cu viitorul hatchback Mini, este o așteptare rezonabilă ca Aceman să împărtășească și opțiunile de transmisie.

Hatchback-ul va veni în versiunea de bază Cooper, cu 181 CP și o baterie de 40 kWh, în timp ce Cooper S va primi 221 CP și o baterie de 50 kWh pentru o autonomie de aproximativ 400 de km.

Fotografiile anterioare au arătat modelul Aceman purtând caroseria finală de producție, arătând nu doar modul în care a evoluat de la conceptul radical, ci și oferind indicii despre modul în care limbajul de design al lui Mini se va schimba pe măsură ce va trece la următoarea generație de mașini, începând cu noul Countryman și hatchback în 2023.

Cel mai vizibil, este clar cum eficiența aerodinamică va juca un rol mai definitoriu în limbajul de design al lui Mini, pe măsură ce trece la o gamă complet electrică, cu specificațiile de producție Aceman adoptând un front rotunjit, curat și o poziție mai puțin verticală decât modelul concept – deși silueta a fost în mare măsură preluată.

Reprezentând o abatere îndrăzneață de la cultura actuală a lui Mini, interiorul lui Aceman este dominat de un ecran central mare și un set de cinci comutatoare. În afară de acestea, butoanele sunt aproape în totalitate absente de pe panoul de bord din material textil durabil sau din piele.