Mesajul șocant al unui parlamentar rus: „Două milioane de ucraineni trebuie să părăsească țara. Trebuie distruși!”

Mesajul șocant al unui parlamentar rus: „Două milioane de ucraineni trebuie să părăsească țara. Trebuie distruși!”

De Ziua Europei, președintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj șocant mai multor ţări ex-sovietice, dar şi regiunilor separatiste din estul Ucrainei. Potrivit liderului de la Kremlin, „la fel ca strămoşii lor, militarii noștri luptă astăzi împotriva mizeriei naziste, cu încrederea că victoria va fi din nou a noastră”. Iar un parlamentar rus a fost cât se poate de tranșant atunci când a vorbit despre soarta soldaților ucraineni.

Un parlamentar rus face declarații șocante despre Ucraina

Săptămâna trecută, Alexei Zhuravlev, președintele partidului naționalist Rodina, a sugerat Rusiei să lanseze arme nucleare împotriva Regatului Unit, spunând că „o rachetă Sarmat este suficientă pentru ca insulele britanice să nu mai existe”. Membru al Dumei de Stat, Zhuravlev a făcut declarații îngrozitoare despre armata ucraineană.

„Forțele armate ale Ucrainei sunt Wehrmachtul. E clar că așa e. Sunt două milioane de oameni care trebuie ori să părăsească Ucraina, ori să fie denazificați. Ceea ce înseamnă să fie distruși, nimic altceva”, a precizat Alexei Zhuravlev.

Ce a spus la televizor deputatul Alexei Zhuravlev

La postul de televiziune Rusia 1, propagandista rusă Olga Skabeeva și deputatul Alexei Zhuravlev au discutat în câte secunde ar fi nevoie ca racheta balistică intercontinentală Sarmat să ajungă în capitalele Marii Britanii, Germaniei și Franței, țări care furnizează arme Ucrainei.  Anterior, șeful Centrului pentru Reforme în Apărare, Oleksandr Danyliuk, a spus că Rusia ar trebui exclusă din Consiliul de Securitate al ONU, iar Adunarea Generală a Națiunilor Unite ar trebui să adopte imediat o rezoluție conform căreia un astfel de pas (n.r. – folosirea armelor nucleare) din partea Federației Ruse ar fi o declarație de război asupra umanității.

Cum va fi parada militară de la Moscova?

Între timp, rușii au pus la punct ultimele detalii ale paradei militare din 9 Mai, de la Moscova, eveniment cu o mare încărcătură propagandistică.

„În ultimii ani, dintr-o zi a comemorării, parada de 9 mai s-a transformat într-o ocazie pentru Rusia de a-și arăta forța, astfel încât Vladimir Putin să arate pe ce cheltuiește sumele imense alocate armatei. În acest an va fi o paradă mult mai restrânsă, pentru că rușii au pierdut foarte multe tancuri și echipamente în Ucraina. Oare Putin va anunța cucerirea Mariupolului ori a Hersonului? Ori se va lăuda că a denazificat Ucraina, decimând batalionul Azov? Ori poate va proclama demilitarizarea Ucrainei și își va permite să proclame cine știe ce victorie, doar pentru că presa din Rusia e strict controlată? Ori va declara oficial război și implicit mobilizare generală? Planeta întreagă așteaptă să vadă cum se va folosi liderul rus de această aniversare crucială”, a punctat Dominic Waghorn, corespondent SKY News.

Astăzi, în capitala Rusiei va fi organizată o paradă militară care să marcheze victoria împotriva Germaniei naziste. Când a lansat „operaţiunea militară specială” din 24 februarie, Vladimir Putin a susținut că obiectivul acestei intervenţii este „demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei.

Citește și: