Mesaj pentru Putin, direct din Moldova. Declarația care o va înfuria pe Maia Sandu: „Popoarele Moldovei şi Rusiei sunt unite”

Mesaj pentru Putin, direct din Moldova. Declarația care o va înfuria pe Maia Sandu: „Popoarele Moldovei şi Rusiei sunt unite”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a felicitat pe ruși duminică, 12 iunie, cu ocazia zilei naționale. Aliatul lui Vladimir Putin a vorbit despre „secole de prietenie și cooperare între Rusia și Moldova”, mulțumind țării pentru ajutorul acordat poporului moldovean.

Mesajul lui Igor Dodon pentru Rusia

„Avem o istorie comună: de la primele contacte în secolul al XV-lea, în perioada lui Ştefan cel Mare, legăturile strânse, strategice în anii de domnie a lui Dimitrie Cantemir – un aliat de încredere al lui Petru cel Mare, Victoria comună în Marele Război pentru Apărarea Patriei, până la parteneriatul strategic din zilele noastre. 

Popoarele Moldovei şi Rusiei sunt unite prin tradiţii şi valori culturale multiseculare. Avem aceeaşi religie şi Biserică, avem o memorie comună şi aşa va fi mereu. Federaţia Rusă a venit de nenumărate ori în ajutorul Republicii Moldova, ne-a susţinut şi a fost alături în momente dificile pentru poporul nostru. 

În anii precedenţi, datorită unui dialog de încredere la nivel înalt, relaţiile dintre Republica Moldova şi Rusia au atins un nivel calitativ nou”, scris Igor Dodon pe reţelele de socializare.

El a mai declarat că datorită relațiilor pe care el le-a dezvoltat cu Kremlinul „multe probleme au fost rezolvate”, acest lucru reflectându-se în nivelul de trai al oamenilor „nivelul prețurilor și resursele energetice”.

„Sunt sigur că, în ciuda tuturor împrejurărilor nefaste şi a diferitor provocări, noi vom putea restabili pe deplin cooperarea strategică de altă dată, în interesul popoarelor din ambele ţări.

Cu ocazia acestei sărbători, doresc din suflet Rusiei şi cetăţenilor ruşi bunăstare şi prosperitate. Am convingerea că nimeni nu va putea distruge legăturile multiseculare de prietenie şi fraternitate dintre popoarele noastre!”, a mai scris Dodon.

Citește și: