Fostul manager al Spitalului Municipal din Timișoara, trimis în arest pentru 30 de zile

Fostul manager al Spitalului Municipal din Timișoara, trimis în arest pentru 30 de zile

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Timişoara şi fost manager la Spitalul Municipal, doctorul Octavian Mazilu, actual şef al Secţiei Chirurgie Generală Oncologică, a fost ridicat, marţi, de poliţişti şi procurori pentru luare de mită. Ulterior, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind bănuit că a primit sume între 100 şi 2.000 de lei pentru efectuarea de acte medicale.

Medic faimos din Timișoara, reținut de procurori pentru luare de mită

Update 1 iunie, ora 15.58. Tribunalul Timiş a decis să-l trimită pe doctorul Octavian Mazilu în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta fusese reţinut ieri, când procurorii DNA l-au prins în flagrant luând mită.

Știrea inițială: Medicul chirurg Octavian Mazilu a fost audiat timp de șase ore de către procurori, după ce, în urma unui flagrant, a fost ridicat din cabinetul său de la Spitalul Municipal Timișoara. Bărbatul fusese prins când lua șpagă 300 de lei de la o pacientă pentru o operație, scrie presa locală.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, marți, 31 mai, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Mazilu Octavian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (25 de acte materiale). Celebrul medic a fost prins când primea șpagă 300 de lei.

”Ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura centrală și Serviciul Județean Anticorupție Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au realizat, ieri, 31.05.2022, prinderea în flagrant a unui medic primar chirurg de la o unitate spitalicească din Timișoara, după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 de lei de la o pacientă internată, în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.”, au anunțat autoritățile.

Citește și Sorin Oprescu dă în judecată Spitalul Universitar. Ce acuzații face din spatele gratiilor

Octavian Mazilu a fost prins în flagrant

Anchetatorii timișoreni spun că, în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din oraș, inculpatul ar fi primit, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de la mai mulţi pacienţi sau aparţinători ai acestora, sume de bani în lei sau euro, cuprinse între 100 şi 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit.

Pe numele doctorului timișorean au fost depuse mai multe plângeri legate de acte de corupție, motiv pentru care procurorii au decis punerea acestuia sub supraveghere. În două luni, Octavian Mazilu a primit mită de 25 de ori de la pacienți chiar în cabinetul său.

Marți, în jurul orei 11.50, dr. Mazilu a fost depistat în flagrant în timp ce primea mită suma de 300 lei. Banii erau de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale.

Oamenii legii l-au reținut pe Octavian Mazilu pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş.

Ce au aflat oamenii legii

În urma unor plângeri, cunoscutul medic a fost monitorizat două luni de polițiști, perioadă în care ar fi primit șpagă de la pacienţi de 20 de ori! Mazilu ar fi încasat sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei în propriul cabinet din cadrul unităţii medicale în care activa ca şef Secţie Chirurgie Generală Oncologică.

Citește și: