Mașinile Mercedes, mai deștepte ca niciodată: investiția care trădează independența gigantului german
Mercedes accelerează impulsul intern al software-ului cu un nou centru tehnologic, deoarece își propune să lanseze propriul sistem de operare.
Mercedes-Benz a deschis un nou centru de software de 200 de milioane de euro în Sindelfingen, cea mai recentă investiție în creșterea capabilităților software interne, în timp ce lucrează pentru a aduce pe piață propriul sistem de operare MB.OS până în 2024, a declarat producătorul auto într-un comunicat.
Aproximativ 750 din cele 3.000 de noi angajați pe care producătorul auto intenționează să le aducă la nivel global pentru a dezvolta sistemul de operare au fost angajați în Sindelfingen, lucrând la funcții de la divertisment în vehicul până la conducere autonomă.
Centrul face parte dintr-un efort mai larg al Mercedes de a-și eficientiza strategia de software, de la o abordare care aduce tehnologie de la o gamă largă de furnizori, până la controlul nucleului ofertei sale de software.
„Ne asumăm responsabilitatea pentru arhitectura și integrarea software – acesta este obiectivul nostru principal”, a spus Chief Software Officer Magnus Oestberg.
„Nu facem totul noi înșine – punem preț pe parteneriate, dar bineînțeles că părțile care sunt cele mai importante pentru noi, le facem în interior.”
Se caută ingineri
Un astfel de parteneriat este cu firma americană Nvidia, cu care Mercedes a încheiat un acord în 2020 pentru a dezvolta funcții asistate și autonome care vor face parte din sistemul MB.OS care va fi lansat în doi ani.
Producătorul auto se află la 600 de posturi neocupate de a-și atinge obiectivul de a forma o echipă globală de 10.000 de ingineri software în Berlin, China, India, Israel, Japonia și Statele Unite.
„Profilul unui inginer software este foarte căutat, cererea este considerabil mai mare decât oferta”, a spus directorul de tehnologie Markus Schaefer.
Într-un sondaj efectuat de 572 de directori auto realizat de institutul de cercetare Capgemini, 97% au spus că patru din 10 lucrători interni vor trebui să aibă abilități de software în decurs de cinci ani, de la arhitecți IT la profesioniști în managementul cloud până la experți în securitate cibernetică.