Mașini electrice la 100 de euro pe lună, într-o țară din Europa: abia așa încurajezi achizițiile, tranziția la ”verde”

Mașini electrice la 100 de euro pe lună, într-o țară din Europa: abia așa încurajezi achizițiile, tranziția la ”verde”

Guvernul francez pregătește un plan de subvenționare a leasingului de vehicule electrice pentru a face vehiculele mai accesibile pentru consumatorii cu venituri mici.

Planul, potrivit lui Gabriel Attal, ministrul bugetului francez, este de a pune la dispoziție vehicule complet electrice pentru 100 EUR  pe lună. Acest preț, a remarcat ministrul, ar face ca o închiriere de vehicule electrice să coste mai puțin decât cheltuiesc majoritatea șoferilor pe benzină într-o lună.

Potrivit Bloomberg, planul vine în urma promisiunilor făcute de președintele Franței, Emmanuel Macron, de a oferi un program de leasing sponsorizat de stat pentru gospodăriile cu venituri mici. Acest lucru a fost, parțial, făcut pentru a contracara criticile potrivit cărora, chiar și cu subvențiile actuale, vehiculele electrice nu sunt încă la îndemâna multor consumatori.

„Știm că pentru mulți francezi vehiculele electrice rămân foarte scumpe”, a spus Attal.

Tot mai multe avantaje pentru mașinile electrice

Franța oferă stimulente în valoare de până la 6.000 EUR pentru vehiculele electrice care costă mai puțin de 47.000 EUR.

Mai multe stimulente sunt oferite în cadrul unui program de schimb. De asemenea, aceasta oferă o subvenție de până la 4.000 EUR  pentru consumatorii care își schimbă vehiculul pentru o bicicletă sau o bicicletă electrică.

Acest plan va face ca țara europeană să investească în infrastructură pentru biciclete și biciclete electrice. Parisul s-a angajat să cheltuiască 250 de milioane euro pentru a face întregul oraș accesibil pentru biciclete și pentru a adăuga 130 km  de trasee sigure pentru biciclete în următorii cinci ani.

Acest plan de leasing pentru vehicule electrice ar beneficia probabil producătorilor de automobile europeni care produc vehicule electrice.

La începutul acestui an, Parlamentul Uniunii Europene a decis să stabilească o reducere de 100% a emisiilor de CO2 pentru toate vehiculele noi până în 2035, interzicând vânzarea efectivă a motoarelor cu ardere internă, în favoarea vehiculelor electrice și pe bază de hidrogen.