Marea interdicție pentru români: ce nu mai ai voie să faci începând din 9 aprilie, altfel te joci cu libertatea ta
Românii al căror hobby este pescuitul trebuie să știe că în vigoare intră norme mult mai dure care reglementează această activitate, în perioada următoare.
Mai exact, pentru a nu te pune rău cu organele statului și a nu avea probleme cu legea, trebuie să fii foarte atent în perioada următoare. De ce? Pentru că, începând cu data de 9 aprilie, va intra în vigoare o interdicție la nivel național.
Ce nu vei mai avea voie să faci, concret
Este vorba despre faptul că se va interzice complet pescuitul în România, în toate habitatele naționale, pentru o perioadă de 60 de zile.
Dacă ai impresia că vei putea ocoli legislația și vei merge în continuare, liniștit la pescuit, te înșeli amarnic. Șansele să fii descoperit și să fii acuzat de braconaj sunt foarte mari, deoarece mai multe asociații de vânători și pescari s-au dotat cu camere de termoviziune. Prin urmare, dacă vei decide să pescuiești după data de 9 aprilie, îți asumi un risc considerabil!
Românii trebuie să știe, de asemenea, care ar putea fi consecințele faptelor lor ilegale. De exemplu, conform legislației în vigoare, pescuitul în perioada de prohibiţie sau în zonele protejate este contravenţie și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit.
De asemenea, trebuie notat și faptul că pedepsele pentru braconajul piscicol, definit ca infracţiunea care constă în practicarea ilegală a pescuitului în habitatele piscicole naturale, pleacă de la amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani şi pot ajunge până la închisoare de la 1 la 3 ani, în functie de tipul şi gravitatea infracţiunii săvârşite.
În cele din urmă, nu uita nici de faptul că pescuitul fără permis de pescuit este contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 600 lei.