Marcel Ciolacu vrea remanierea miniștrilor. Liderul PSD amenință cu alegeri anticipate, dacă nu ajunge premier în 2023

Marcel Ciolacu vrea remanierea miniștrilor. Liderul PSD amenință cu alegeri anticipate, dacă nu ajunge premier în 2023

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, 9 august, că se va face o remaniere guvernamentală și va solicita o discuție aplicată în cadrul coaliției. Social-democratul nu a negat că vizați de schimbare ar fi Virgil Popescu și Vasile Dîncu, dar susține că va discuta întâi cu premierul, după care se va anunța o decizie. Totodată, președintele Camerei Deputaților amenință cu alegeri anticipate, dacă nu ajunge premier în 2023.

Ce spune Marcel Ciolacu despre remanierea miniștrilor

Premierul Nicolae Ciucă vrea să remanieze miniștrii neperformanţi sau care au fost implicați în scandaluri uriașe. Eduard Novak al Sportului ar urma să plece din Guvern, la fel ca Virgil Popescu (Energie) și Vasile Dîncu (Apărare).

„Sunt ferm convins că se va face, la un moment dat, o remaniere. Asta a fost discuția de acum o lună, o să avem o discuție mai aplicată în coaliție. Nu vreau să am o discuție punctuală, despre cineva anume. Mi se pare corect întâi să discut cu primul ministru, cu colegii mei și să nu dăm aceste vești întâi la televizor. Eu cred că un Guvern funcționează și cu remanieri. La fel cum m-am abținut și în ceea ce îl privește pe domnul ministru Dîncu, așa vă rog să-mi permiteți să mă abțin și în ceea ce îl privește și pe ministrul Virgil Popescu”, a precizat Marcel Ciolacu.

PSD ar urma să preia funcția de premier în 2023. Liderul social-democraților amenință cu alegeri anticipate dacă nu se respectă protocolul

De asemenea, șeful PSD a mai spus că, dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul României, „nu e altă variantă decât alegeri anticipate”. Potrivit lui Ciolacu, protocolul coaliției „e clar”.

Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să-i reprezint ca și prim-ministru, eu am să fiu”, a subliniat Marcel Ciolacu, adăugând că, „dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegeri anticipate nu există. Protocolul este clar”.

Partidul Social Democrat ar urma să preia, în mai 2023, funcția de premier. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a transmis, luni, 8 august, că nu există nicio altă variantă decât implementarea rotativei guvernamentale, în conformitate cu protocolul coaliţiei. Liberalii au dat asigurări că PNL se va ține de cuvânt în privința cedării funcției de prim-ministru către Marcel Ciolacu.

Pus să se pronunţe cu privire la afirmațiile lui Alexandru Muraru, deputat PNL şi consilier al premierului Ciucă, șeful PSD a avut o replică destul de dură: „Să nu comentez cum se trezeşte unul pe plajă, în vacanţă, să dea el ştiri la televizor”.