Marcel Ciolacu cere anchetă privind furtul banilor publici din perioada stării de urgență

Marcel Ciolacu cere anchetă privind furtul banilor publici din perioada stării de urgență

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cere anchetă privind furturile din banii publici din perioada stării de urgență. Acesta a spus că e nevoie de o întărire a colaborării dintre Parlament și Curtea de Conturi.

Se cere anchetă la nivelul Curții de Conturi

„Cred că este timpul să trecem la nivelul următor”. „Din punctul meu de vedere, cred că este timpul să trecem la nivelul următor.

Este nevoie de o întărire a colaborării dintre Parlament și Curtea de Conturi, mai ales prin constituirea la nivel parlamentar a unor comisii care să analizeze rapoartele de audit și să determine principalele instituții implicate să pună în aplicare recomandările Curții.

De asemenea, feed-back-ul primit în urma rapoartelor CCR poate constitui o bază solidă de plecare pentru activitatea Parlamentului în ceea ce privește modificarea cadrului legislativ în care instituțiile își desfășoară activitatea”, spune Marcel Ciolacu.

Șeful Camerei Deputaților a amintit de raportul din perioada pandemiei

Acesta a transmis reprezentanților Curții de Conturi să facă în continuare ceea ce trebuie, amintind de raportul din perioada pandemiei.

„Dumneavoastră sunteți cei care controlați banii publici. Iar asta este o datorie pe cât de grea, pe atât de onorantă.

Pentru că banii publici sunt ai tuturor cetățenilor, din taxe și impozite, și tocmai de aceea avem datoria să ne asigurăm că ei sunt cheltuiți corect. Sunt multe exemple pozitive care îmi vin în minte când vine vorba de banii publici și de implicarea Curții de Conturi. 

Dar vreau să amintesc doar de acel raport celebru din perioada pandemiei, când toți românii au putut să vadă din raportul Curții pe ce s-au cheltuit zeci de milioane de euro în timp ce ei erau ținuți închiși în case. 

Acela a fost un moment în care statul român, prin instituțiile sale, s-a protejat de toți cei care au vrut să profite de o pandemie pentru a-și umple buzunarele. Și sper că toate celelalte instituții ale statului vor face lumină în acest caz, pentru că oamenii au datoria să afle tot adevărul din acea perioadă”, a spus Marcel Ciolacu.