29 iul. 2022 | 13:22

Marcel Ciolacu are COVID. Liderul PSD a anulat întâlnirea cu Maia Sandu

ULTIMA ORĂ
Marcel Ciolacu are COVID. Liderul PSD a anulat întâlnirea cu Maia Sandu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, are coronavirus. Și-a făcut testul vineri dimineață, care a ieșit pozitiv. Din cauza rezultatului, politicianul a anulat întâlnirea de la ora 14 cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Șeful social-democraților trebuie să stea în izolare până se vindecă de Covid-19.

Marcel Ciolacu, testat pozitiv la Covid-19. Trebuia să se vadă cu președintele Rep. Moldova

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, este infectat cu noul coronavirus, potrivit unor surse din conducerea PSD, citate de România TV. Social-democratul nu va participa la întrevederea pe care liderul de la Chișinău, Maia Sandu, o are programată cu președinții celor două camere ale Parlamentului.

„Este asimptomatic și se simte foarte bine. Marcel (n.r. – Ciolacu) își face teste periodic, iar de dimineață, pentru că avea programată întâlnirea cu Maia Sandu, s-a testat și i-a ieșit pozitiv”, au spus colegii din PSD.

La începutul acestui an, șeful PSD a stat în izolare, la Buzău, pentru că s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, infectat cu Sars-Cov-2.

Maia Sandu, declarații la București

Președintele moldovean Maia Sandu se află la Palatul Cotroceni, unde s-a întâlnit cu omologul român Klaus Iohannis. Liderul de la Chișinău a explicat că țara de peste Prut își propune să cumpere gaze din România, în timp ce șeful statului român a subliniat importanța parteneriatului pe care autoritățile de la București îl au cu vecinii de la est. Potrivit acestuia, țara noastră este primul partener comercial al Republicii Moldova.

Republica Moldova arată interes pentru gazele din România

După Ucraina, Moldova este țara cea mai afectată de agresiunea rusă, care a destabilizat securitatea energetică a țării, a subliniat Maia Sandu. Cu ocazia vizitei sale la București, oficialul a anunțat că republica vrea să cumpere gaze naturale din România.

„Moldova este, după Ucraina, țara cea mai afectată de război. Războiul a destabilizat piața energetică și cu ea securitatea energetică a Moldovei. Situația ne cere să acționăm cu urgență maximă și să găsim soluții alternative pentru a asigura stabilitatea țării și a trece cu bine de iarnă. Vrem să cumpărăm gaze din România și este nevoie ca acest lucru să fie posibil cât de curând”, a spus președintele de peste Prut.

Klaus Iohannis a dat asigurări că România nu va abandona Moldova, afirmând că cele două țări vecine caută cele mai bune soluții pentru problemele comune.