Lucifer, disecat de Neil Gaiman: ce a spus celebrul autor despre producția Netflix

Lucifer, disecat de Neil Gaiman: ce a spus celebrul autor despre producția Netflix

Într-o postare publicată pe contul său oficial de Twitter, cunoscutul scriitor Neil Gaiman a vorbit despre succesul din spatele producției „Lucifer”, de pe Netflix.

Gaiman a avut o reacție cel puțin amuzantă, referitor la una din cele mai vizionate serii ale lui 2021, „Lucifer”, care a reușit să devanseze succesul absolut Netflix „Squid Game”.

Producția ce îmbină la perfecție fantasy-ul cu filmul clasic polițist își are rădăcinile în lumea serialului de benzi desenate „The Sandman”, în care am făcut cunoștință cu versiunea lui Neil Gaiman a șefului Iadului, încă de dinaintea apariției lui Lucifer.

Lucifer se concentrează pe personajul principal, cel care ce își abandonează postul de șef al Iadului și se mută în Los Angeles, în timp ce își deschide propriul club de noapte, totul ca, mai târziu, să devină consultant pentru Departamentul de Poliție din Los Angeles. În tot acest timp, face demersuri pentru a se apropia de detectivul Chloe Decker, de care se îndrăgostește. Personajul principal, Lucifer Morningstar, este interpretat de carismaticul actor Tom Ellis, alături de Lauren German, în rolul detectivului Chloe. Din distribuție fac parte, de asemenea, Kevin Alejandro, D.B. Woodside, Lesley-An Brandt, Rachael Harris și Aimee Garcia.

„Lucifer” nu a fost, inițial, chiar atât de bine primit de public

Primul sezon din „Lucifer” nu a fost primit cu foarte mult entuziasm – nu de toată lumea, cel puțin. Ba chiar, din pricina recenziilor negative, Fox a luat în calcul anularea acestuia, după numai trei sezoane. Din fericire, Netflx a decis să salveze franciza, preluând-o și continuând-o – un pariu câștigat de Netflix, cu siguranță, judecând după cotele actuale ale vizualizărilor.

În acest sens, scriitorul Neil Gaiman a comentat, pe Twitter, următoarele: „Aș dori doar să mulțumesc oficial @1millmams pentru încercările lor de a anula Lucifer înainte ca acesta să fie lansat. Boicotul lor a reprezentat piatra de temelie a semnării contractului pentru Sandman, seria noastră de benzi desenate. Fără să știți… ne-ați dat o mână de ajutor.”, a scris Neil Gaiman, pe Twitter. 

Citește și: