Lovitura zilei pentru Bitcoin, Ether și celelalte criptomonede: încă o țară importantă interzice minatul

Lovitura zilei pentru Bitcoin, Ether și celelalte criptomonede: încă o țară importantă interzice minatul

Bitcoin, Ether, Dogecoin și celelalte criptomonede reprezintă o mină de aur pentru investitori și o gaură neagră energetică pentru noi, ceilalți. Partea bună este că tot mai multe autorități vin cu interdicții importante în ceea ce privește minatul, producția de criptoactive.

Dacă nu cumva ai înțeles deja, valoarea criptomonedelor fluctuează în funcție de încrederea pe care populația o are în ele. În momentul în care încep să apară dificultăți la minare sau tranzacționarea, valoarea Bitcoin, Ether sau Dogecoin are de suferit și, implicit, investițiile se diminuează. Tocmai din acest motiv, nu este deloc o veste bună faptul că autoritățile din Kosovo au decis să interzică prin lege producerea de criptomonede, minatul de criptoactive, indiferent care sunt acestea.

Minatul de Bitcoin, o pagubă energetică la scară mondială

În contextul celei mai mari crize energetice din țară din ultimul deceniu și a scumpirilor suferite la nivel european, guvernul din Kosovo a luat o decizie radicală. Pur și simplu, autoritățile au fost disperate să încetinească ritmul de consum al electricității în teritoriu și, în acest proces, au dat o lovitură celor mai populare criptomonede de pe mapamond.

Decizia a fost confirmată de către ministrul Energiei din Kosovo, Artane Rizvanolli, în urma consultărilor cu un comitet de experți în domeniu, au confirmat redactorii publicației online Koha.

Dincolo de legea efectivă în sensul interdicției, ministrul a venit cu un avertisment important și a atras atenția că se va iniția un val de investigații pentru a opri minatul de criptomonede în fiecare colț al țării. Nu de alta, dar consumul de energie aferent generării de Bitcoin, Ether, Dogecoin și alte criptomonede este atât de mare, încât îl localizezi foarte ușor într-o rețea.

Ca un detaliu de fond, deși se minează criptomonede în fiecare colț al mapamondului, în Kosovo există o comunitate de tineri foarte implicați emoțional în acest domeniu, din cauza prețului redus la energie electrică și a șomajului foarte ridicat din regiune, 26%. Din păcate pentru ei, o serie de avarii la centralele electrice învechite din Kosovo şi preţurile mari la importurile de energie au determinat autorităţile să impună o serie de reduceri în aprovizionare.

Citește și: