Lovitura anului pentru Tesla vine de la Apple: mașină electrică complet autonomă? Visul lui Musk se năruie

Lovitura anului pentru Tesla vine de la Apple: mașină electrică complet autonomă? Visul lui Musk se năruie

Știm cu toții ambițiile lui Elon Musk de a fi pionierul mașinilor 100% autonome. Doar că acest lucru ar putea fi realizat mai repede de Apple, decât de către gigantul Tesla.

În ultima perioadă, am văzut cu toții accidente produse de așa-zisele mașini autonome fabricate sub sigla celor de la Tesla. Este clar că, deși vorbim despre funcții foarte avansate de pilot automat, suntem încă foarte departe de a avea siguranță deplină când folosim un astfel de sistem. Mașinile celor de la Tesla încă n-au atins acel nivel maxim de performanță în autonomie, pe care știm că și-l dorește miliardarul Elon Musk.

Din păcate pentru el, Apple începe să-i facă concurență serioasă pe acest segment.

Este vorba despre mașinile electrice autonome pe care gigantul Apple le-ar avea în plan și pe care le-am putea vedea circulând pe marile bulevarde și autostrăzi ale lumii, în viitorul foarte apropiat. Mai exact, în doar câțiva ani.

Nu se știu încă multe detalii despre planurile celor de la Apple, dar surse din industrie vorbesc despre o mașină electrică cu o mare capacitate de autonomie.

Mașina ar urma să aibă, la fel ca mașinile normale, volan, dar și pedale obișnuite, însă va fi capabilă să se conducă singură pe autostrăzi.

Mașina Apple se conduce singură, dar îți cere, la un moment dat, să preiei controlul 

Vehiculul despre care se zvonește va oferi suficientă autonomie pentru a putea juca jocuri sau viziona videoclipuri pe autostradă, va cere șoferului să preia controlul asupra șofatului când acesta intră în aglomerația urbană. Practic, mașina nu ar fi capabilă de atât de multă autonomie atunci când se circulă prin orașe.

Probabil costul unui asemenea vehicul va fi de ordinul zecilor de mii de dolari sau poate chiar mai mult de atât, în funcție de dotări sau de materiale. După cum precizam, anterior, există foarte puține informații în acest moment și, fără îndoială, nici producătorul probabil că nu cunoaște acum costul final exact.