LG continuă să inoveze: cum vrea să schimbe industria auto

LG continuă să inoveze: cum vrea să schimbe industria auto

LG Display a anunțat că a dezvoltat „Thin Actuator Sound Solution”, o nouă tehnologie de sunet pentru automobile.

Cel mai recent gadget al LG Display este un difuzor super-subțire conceput pentru a fi instalat în interioarele mașinii, rămânând „invizibil”. Soluția de sunet Thin Actuator a fost dezvoltată cu o „companie globală de audio” (LG nu a spus care), ca înlocuitor pentru difuzoarele tradiționale din automobile.

În timp ce difuzoarele tradiționale sunt mari și grele datorită componentelor precum bobinele vocale, conurile și magneții, tehnologia de excitație de tip film de la LG Display face ca „Soluția de sunet pentru actuator subțire” să fie extrem de subțire și ușoară, făcându-l un difuzor invizibil pentru mașini.

„Am transformat difuzorul convențional greu și voluminos într-o soluție de sunet „invizibilă” de înaltă calitate, utilizând tehnologia noastră de ultimă oră pentru a ridica spațiul, designul și factorii ecologici și pentru a oferi o experiență de sunet de alt nivel ca niciuna până acum”, a declarat Yeo Chun-ho, vicepreședinte și șef al diviziei de dezvoltare a afacerilor la LG Display, într-un comunicat.

LG nu doarme

Noile difuzoare vin într-o dimensiune asemănătoare pașaportului (150 mm x 90 mm), cu o grosime de 2,5 mm, echivalent cu cea a două monede stivuite împreună, și o greutate redusă de 40 g, ceea ce face doar 30 la sută din greutate și 10 la sută din grosimea unui difuzor convențional de mașină, conform unui raport oficial.

Dispozitivul folosește tehnologia unică a companiei pentru a vibra pe panourile de afișare și diverse materiale din interiorul caroseriei mașinii pentru a oferi o experiență de sunet bogată, captivantă 3D.

Mai mult decât atât, dimensiunea compactă și factorul de formă inovator al difuzorului îi permit să fie instalat în diferite părți ale mașinii, inclusiv pe tabloul de bord, căptușeala, stâlpul și tetierele, eliminând în același timp abaterile de calitate audio, a adăugat raportul.

Etichete: