LG „atacă” Europa: ce fel de fabrică vrea să deschidă pe bătrânul continent

LG „atacă” Europa: ce fel de fabrică vrea să deschidă pe bătrânul continent

LG are planuri mari pentru Europa.

Furnizorul Tesla LG Energy Solution a declarat că este în căutare de locații în Europa pentru o nouă fabrică de baterii și că va crește producția în Asia, în afara Chinei, unde blocajele COVID-19 și creșterea costurilor au lovit în profituri.

Compania sud-coreeană, care furnizează baterii pentru vehicule electrice producătorilor de automobile, inclusiv General Motors, Ford și Volkswagen Group, a declarat că răspunde cererii crescute din Europa pentru baterii cilindrice – tipul folosit de Lucid și Tesla.

„Odată cu reducerea deficitului de cipuri și planurile clienților auto de a lansa noi modele, precum și cererea solidă de vehicule electrice în rândul clienților, ne așteptăm la o cerere solidă pentru baterii EV cilindrice și husă în a doua jumătate a acestui an”, a declarat directorul financiar Lee Chang Sil.

Analiștii sunt împărțiți în ceea ce privește perspectivele pe termen scurt pentru cererea de vehicule electrice, pe măsură ce inflația și ratele dobânzilor cresc, în timp ce lanțurile de aprovizionare îngrădite și măsurile de limitare a COVID-19 din China perturbă producția.

Analiștii sunt împărțiți

Cu toate acestea, unii analiști au spus că va dura încă un an pentru ca vânzările de vehicule electrice premium să încetinească și să aibă un impact asupra vânzărilor de baterii, deoarece livrările au fost limitate din cauza cererii reținute.

LG a declarat că își propune să extindă întreprinderile mixte pentru baterii de husă și baterii cilindrice pentru clienți strategici și startup-uri de vehicule electrice din America de Nord.

Furnizorul a spus că analizează o investiție de 1,29 miliarde de dolari într-o fabrică de celule cilindrice din Arizona și că va emite o declarație în acest sens în trei luni.

Nu a existat nicio schimbare în cererea clienților, dar inflația extremă plus creșterea costurilor de logistică și de construcție au determinat-o în iunie să întârzie construcția. A spus în martie că va începe producția în al doilea trimestru.

LG a declarat că intenționează să înceapă să vândă baterii cu fosfat de fier litiu (LFP) fabricate în fabrica sa din China în 2023 și să adauge o nouă linie de producție de baterii LFP la fabrica sa din Michigan în 2024 pentru a satisface cererea din America de Nord.

Etichete: