Legătura neștiută dintre „The Matrix Resurrections” și „Star Wars”

Legătura neștiută dintre „The Matrix Resurrections” și „Star Wars”

„The Matrix Resurrections” a avut premiera atât pe marile ecrane, cât și pe HBO Max, la sfârșitul lunii trecute. Așteptată cu mult entuziasm, pelicula nu a reușit să „livreze”, ba chiar a fost considerată ca una dintre cele mai mari dezamăgiri ale momentului.

Fanii francizei Matrix s-au declarat încântați în momentul în care au aflat că Neo se va întoarce pe marile ecrane, așadar noul film a fost așteptat cu sufletul la gură. Bucuria s-a transformat rapid, în cazul multora dintre aceștia, în dezamăgire profundă. Cinefilii au acuzat că „The Matrix Resurrections” nu s-ar ridica nici pe departe la nivelul producțiilor precedente, fiind considerat, în general, un film „plictisitor”.

Vom încerca să nu dezbatem prea mult părerile celorlalți pentru că, din câte știm, gusturile oamenilor, în materie de filme, diferă – iar ăsta este, fără discuție, un lucru bun. Nu putem fi „trași la xerox”, iar dacă am fi, nu numai ultimul Matrix ar fi plictisitor, ci și lumea reală.

Ce legătură există între „The Matrix Resurrections” și franciza „Star Wars”

Aparent, ai putea spune că nu există nicio legătură între cele două, francizele având povești diametral opuse. Cu toate astea, există o serie de amănunte care ne fac să credem că acestea sunt mai asemănătoare decât s-ar putea crede, la o primă vedere.

Spre exemplu, ambele au lipsit o perioadă bună de pe marile ecrane, totul ca, ulterior, să fie readuse la viață de producători. Și, poate mai important decât atât, ambele au fost primite cu entuziasm moderat spre… deloc (în anumite cazuri). În ciuda entuziasmului moderat, putem spune că încasările nu au dezamăgit, întrucât atât când vorbim despre Matrix, cât și despre Star Wars, vorbim, de asemenea, și despre o bază de fani activi, care indiferent ce părere ar avea despre noile producții vor fi primii în sălile de cinematografe pentru a le vedea. În mod evident, nostalgia este, în acest caz, un sentiment prea puternic ca să fie ignorat.

Nu în ultimul rând, ambele au primit atenție din partea giganților de streaming. Dacă Star Wars a fost adoptat de Disney+, Matrix și-a găsit locul pe HBO Max.

Rămâne de văzut dacă și franciza Matrix va avea parte de readaptări episodice, asemenea Star Wars.

Citește și: