Land Rover a prezentat noul model Defender 130: când îl poți cumpăra, cât costă

Land Rover a prezentat noul model Defender 130: când îl poți cumpăra, cât costă

Ni s-a promis o nouă variantă cu trei rânduri a Land Rover Defender de mai bine de un an, iar astăzi este ziua în care vom putea să o vedem în sfârșit.

Alăturându-se celorlalte două modele Defender 90 și 110, Defender 130 2023 poate găzdui confortabil până la opt persoane.

Având o lungime de 5,36 metri și un ampatament de 3,02 metri, acest model oferă 34 de centimetri lungime suplimentară, ceea ce nu numai că îmbunătățește spațiul pentru pasageri, ci și capacitatea de încărcare.

Există 389 de litri în spatele celui de-al treilea rând și până la 2.291 de litri când toate scaunele din spate sunt rabatate.

Prin comparație, Defender 110 poate transporta până la 1.875 de litri, iar configurația sa opțională 5+2 lasă doar puțin spațiu pentru ocupanții din al treilea rând.

Interesant este că Defender 130 vine standard cu o trapă panoramică și un al doilea panou de sticlă deasupra celui de-al treilea rând, rezultând o cabină luminoasă și aerisit. De asemenea, cu suspensia pneumatică electronică, poți regla înălțimea de rulare a vehiculului din zona de încărcare pentru a ușura încărcarea.

Defender 130 iese în evidență și mai mult printr-o paletă de culori unică, care include noul Sedona Red, precum și un pachet Extended Bright care pune mai multe accente de crom și argintiu peste tot. Tabloul de bord are un ecran tactil mai mare de 11,4 inch cu infotainment Pivi Pro și noua aplicație de navigare what3words.

De asemenea, sunt incluse controlul climatizării în patru zone și tehnologia avansată de purificare a aerului din cabină.

Specificații tehnice

Apropo, există patru niveluri de echipare din care poți alege: SE, X-Dynamic SE, X și First Edition. Ultima este disponibilă în trei combinații îngrijite cu atenție de designerii Land Rover și oferă o listă extinsă de echipamente, inclusiv scaune încălzite pe al doilea și al treilea rând, sistemul de sunet Meridian, pachetul de asistență pentru șofer și sticlă de confidențialitate.

Motorizările propuse de Land Rover sunt disponibile cu sistem MHEV și includ propulsoarele pe benzină (P300 / P400) și unitățile diesel D250 /D300.

P300 poate realiza repriza de la 0-100 km/h în 8,0 secunde, iar P400 cu un cuplu maxim de 550 Nm atinge 0-100 km/h în 6,6 secunde

Motoarele diesel Ingenium oferă o livrare îmbunătățită de putere și D250 cu 250 CP și 600 Nm de cuplu este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8,9 secunde, în timp ce D300 poate parcuge repriza în 7,6 secunde.

Resursele de putere indiferent de motor sunt gestionate prin intermediul unei cutii automate cu ZF cu opt trepte și pe lista dotărilor standard se află și suspensia pneumatică capabilă să ofere la nevoie 71,5 mm de ridicare suplimentară în față  și 73,5 mm în spate.

Noul Land Rover Defender 130 poate fi comandat deja în Marea Britanie și urmează să intre în scurt timp pe principalele piețe europene.

În România prețul de bază pentru Land Rover Defender 90 începe de la 47.250 de euro fără taxe.

Citește și: