Lamborghini nu se grăbește cu tranziția la eco: când lansează prima mașină 100% electrică

Lamborghini nu se grăbește cu tranziția la eco: când lansează prima mașină 100% electrică

Producătorul italian de supercaruri spune că încă nu trebuie să ia o decizie cu privire la o flotă complet electrică.

Mai mult, pare că nu este convinsă în totalitate de viitorul său parcurs exclusiv electric.

Lamborghini cheltuie peste 1,8 miliarde de dolari pentru a construi versiuni hibride ale flotei sale. Cu toate acestea, directorii companiei nu au spus exact când intenționează să se concentreze pe vehiculele exclusiv electrice.

Este o mișcare contrară celor mai multe companii de mașini care au stabilit date exacte pentru când mașinile lor vor fi complet electrice.

„Nu trebuie să decidem acum”, a spus președintele și CEO-ul Lamborghini, Stephan Winkelmann, în timpul unei conferințe, conform Bloomberg.

„Avem cel puțin câțiva ani să decidem”, a continuat acesta.

Între timp, Lamborghini a anunțat că primul său EV, un vehicul cu două uși și patru locuri, va ajunge în opt ani, până în 2030.

Lamborghini are planuri mari

Judecând după ultimele sale rezultate de vânzări, Lamborghini face ceva bine.

În primele șase luni din 2022, a livrat 5.090 de vehicule la nivel global, în creștere cu aproape 5% față de numărul de anul trecut și cel mai mult din istoria companiei. Profitul operațional a crescut cu 69,6%, trecând de la 251 milioane EUR în aceeași perioadă din 2021 la 425 milioane EUR.

Compania a epuizat toate vehiculele sale în următoarele 18 luni.

Este cu siguranță un plan îndrăzneț privind în viitor, mai ales în contextul restului portofoliului VAG. De altfel, compania a promis mai mult de 90 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi tehnologii electrice în următorul deceniu, dar acelor italieni nebunești pur și simplu nu par să le pese cu adevărat.

„Va fi foarte, foarte complicat să faci alegerea corectă”, a spus Winkelmann.

El a adăugat că producătorul auto va vinde în continuare motorul său masiv V12 în 2013. Mai multă putere pentru ei, cred. Sunt fericit (cred) că cineva o face.