04 iul. 2022 | 17:25

Lamborghini investește masiv în viitor: pe ce vrea să cheltuiască 1,8 miliarde de euro

ACTUALITATE
Lamborghini investește masiv în viitor: pe ce vrea să cheltuiască 1,8 miliarde de euro

Marca italiană de super-mașini Lamborghini intenționează să investească cel puțin 1,8 miliarde de euro pentru a produce o linie hibridă până în 2024 și mai mult pentru a-și scoate modelul complet electric până la sfârșitul deceniului.

Lamborghini intenționează să investească cel puțin 1,8 miliarde de euro pentru a produce o linie hibrid plug-in până în 2024 și mai mult pentru a-și scoate modelul complet electric până la sfârșitul deceniului, a declarat CEO-ul Stephan Winkelmann pentru ziarul Il Sole 24 Ore.

Lamborghini a anunțat anul trecut că va investi 1,5 miliarde de euro pentru a-și schimba modelele actuale – mașinile sport Huracan și Aventador și SUV-ul Urus – la sisteme de propulsie conectate până la sfârșitul anului 2024.

„Am alocat 1,8 miliarde, dar, în realitate, va fi mult mai mult – cea mai mare investiție din istoria Lamborghini Automobili”, a spus Winkelmann pentru ziar, adăugând că cifra nu include dezvoltarea modelului complet electric.

„Investiția va fi uriașă pentru că trebuie să facem față erei electrice, păstrând în același timp valorile ADN-ului Lamborghini. Va fi o provocare foarte dificilă”.

La fel ca rivalii săi Ferrari, Aston Martin și McLaren, Lamborghini încearcă să facă tranziția către vehicule 100% electrice fără să piardă performanța ridicată care le susține prețurile premium.

Excepția de la regulă

Producătorii de super-mașini își vor menține obiectivele individualizate de emisii pentru încă 6 ani.

Cu alte cuvinte, derogarea care permite mărcilor care vând mai puțin de 10.000 de mașini sau 22.000 de camionete în Europa să negocieze obiective specifice de CO2 va dura încă șase ani.

Italia a fost una dintre cele cinci țări europene care au susținut prelungirea termenului până în 2040.

Prelungirea timpului este văzută ca o concesiune către Italia, unde se află Ferrari, Lamborghini și Pagani, după ce miniștrii europeni ai mediului au ajuns la un acord pentru a ratifica votul Parlamentului European la începutul lunii iunie pentru a impune ca dubițele și mașinile vândute din 2035 să aibă emisii zero.