Kremlin refuză să divulge un articol din decretul de mobilizare parțială. Paragraful 7 este ținut secret

Kremlin refuză să divulge un articol din decretul de mobilizare parțială. Paragraful 7 este ținut secret

Un articol din decretul de mobilizare parțială în Rusia este ținut secret de Kremlin, care refuză cu încăpățânare să precizeze la ce se referă, de fapt, paragraful 7. Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin s-a limitat la a spune că cel de-al șaptelea punct ar conține informații despre recrutarea a până la 300.000 de persoane, aşa cum a vorbit deja ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Paragraf din decretul lui Putin, învăluit în mister

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului refuză să dezvăluie o parte din decretul lui Putin privind mobilizarea parțială în Rusia. Dmitri Peskov sugerează că un punct nepublicat al ordinului se referă la numărul de persoane chemate să lupte în Ucraina. Vorbind la o conferință de presă la Moscova, oficialul prezidențial a spus că nu poate dezvălui conținutul paragrafului 7, dar a lăsat să se înțeleagă că se referă la numărul rezerviștilor mobilizați.

Paragraful 7 din decretul prezidențial pentru mobilizare militară parțială a rămas ascuns în documentul oficial, fiind etichetat cu textul „Pentru uz oficial”. Dmitri Peskov a refuzat să dezvăluie ce prevede acest aliniat misterios, afirmând că „nu poate fi făcut publicul conținutul acestuia”.

În decretul lui Putin privind mobilizarea parțială există un alineat clasificat (nr. 7). Acest paragraf special este omis în documentul postat pe site-ul Kremlinului, iar în versiunea prezentată pe portalul de informații juridice este marcat „pentru uz oficial”.

Kremlinul este secretos cu privire la articolul 7

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin, a refuzat să dezvăluie conținutul paragrafului 7 ascuns din decretul privind mobilizarea parțială. Totuși, acesta a recunoscut că articolul „are legătură” cu numărul de militari. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat, anterior, că 300.000 de rezerviști vor fi mobilizați pentru războiul din Ucraina.

„Într-adevăr, este vorba de paragraful al șaptelea al decretului, el este pentru uz oficial, așa că nu pot să vă dezvălui ce conține. Singurul lucru pe care îl pot comunica este că Serghei Kujughetovici Șoigu a spus în interviul său că numărul celor mobilizați este de 300.000. Vorbim aici de un număr de până la 300.000”, a explicat Peskov.

Ar putea fi instalată legea marțială în Rusia?

Întrebat despre termenii mobilizării, Peskov a spus că aceștia nu sunt indicați în decret. Totodată, secretarul de presă al Kremlinului a refuzat să evalueze posibilitatea declarării legii marțiale în Rusia, menționând că nu au existat decizii în acest sens. Cât despre reacția politicienilor occidentali, Dmitri Peskov le-a recomandat să-și redirecționeze nemulțumirea către Ucraina.

„În general, am dori să recomandăm diplomaților europeni să acorde atenție, începând din 2014, crimelor regimului ucrainean, care pot și ar trebui să fie la tribunal”, a spus el.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, mobilizare parțială în Rusia, care va afecta aproximativ 300.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.