Kim Kardashian și Floyd Mayweather au servit cea mai nouă țeapă cu criptomonede

Kim Kardashian și Floyd Mayweather au servit cea mai nouă țeapă cu criptomonede

Când vine vorba de criptomonede, se pare că în fiecare zi mai apar zece, iar numărul celor care se aruncă să investească în ele este fascinant. Din păcate, dacă îți iei recomandările de la Kim Kardashian sau Floyd Mayweather pe acest subiect s-ar putea să rămâi cu buza umflată.

Cea mai recentă păcăleală din spectrul criptomonedelor face subiectul unui proces intentat în Statele Unite ale Americii împotriva lui Kim Kardashian, boxerul Floyd Mayweather și baschetbalistul Paul Pierce. Cei trei au promovat o criptomonedă intitulată EthereumMax, doar pentru a se îmbogăți rapid prin vânzarea criptoactivelor, după ce le-au umflat artificial.

EthereumMax, cea mai recentă lecție pentru amatorii de crypto

Conform datelor obținute de Finbold pe marginea subiectului, procesul a fost intentat împotriva vedetelor și entității, momentan necunoscute, care s-a aflat în spatele monedei virtuale. Motivul procesului este că, prin marketing agresiv, valoarea EthereumMax a explodat, doar pentru ca cei trei să-și vândă ulterior partea și să genereze un profit frumos.

Procesul de clasă a fost intentat de toți cei care au investit în moneda virtuală între 14 mai și 27 iunie 2021. În opinia acuzării, pârâții sunt vinovați de o schemă de tip ”pump and dump” (umflă și aruncă). Aceasta este foarte populară în cazul tranzacționării de acțiuni, când investitorii orchestrează un set de circumstanțe pentru a creștere valoarea unei active, doar pentru a o vinde brusc după ce prețul a fost umflat artificial. Ca referință, în EthereumMax, valoarea criptomonedei a sărit cu 632% după ce Mayweather și Pierce au promovat-o.

Floyd Mayweather a purtat un șorț cu EthereumMax în timpul luptei cu Logan Paul, iar Paul Pierce a postat pe Twitter despre oportunitatea de investiție. Kim Kardashian a făcut mai multe story-uri pe Instagram pe marginea subiectului în care a spus că a aflat de la prieteni despre EthereumMax și a inclus un link prin care a încurajat oameni să facă investiții în noua monedă virtuală. În mai puțin de 24 de ore după acea postare, după ce creatorii monedei și-au vândut toate activele, EthereumMax s-a devalorizat cu 98%.

Citește și: