07 oct. 2022 | 08:00

Intră banii direct pe card pentru acești români, în octombrie: noua rată de 250 de lei din voucherele sociale, confirmată

ACTUALITATE
Intră banii direct pe card pentru acești români, în octombrie: noua rată de 250 de lei din voucherele sociale, confirmată

Vouchere sociale de 250 de lei ajung în această lună la a treia rată, iar tichetele de masă de la stat continuă să reprezinte un ajutor important pentru foarte mulți români. În final, vorbim de 1000 de lei defalcați în patru rate de câte 250 de lei pe care le primesc milioane de români.

În cadrul programului Sprijin pentru România, câteva milioane de români vor primi a treia rată din vouchere sociale la finele lunii octombrie. În prealabil, lista cu beneficiarii de tichete de masă de la stat va fi actualizată de către Ministerul Muncii și verificată de către ANAF în perioada 17 octombrie – 21 octombrie. Tot atunci, Compania Națională Poșta Română va prelucra noile liste.

Când intră bani pentru vouchere sociale în octombrie 2022

În cazul noilor beneficiari de vouchere sociale, în ultima săptămână din această lună, Poșta Română ar trebui să livreze cardurile de tichete de masă. Cei care au deja cardurile, ar trebui să aibă cei 250 de lei pentru alimente de bază sau o masă caldă în perioada 24 octombrie – 31 octombrie 2022.

În mod previzibil, pot apărea mai multe probleme legate de vouchere sociale, dar există și câteva soluții pe care le poți avea în vedere. Dacă ești eligibil, dar nu ai intrat în posesia cardului în timp util, merită să ai în vedere că poștașul te caută acasă de două ori înainte să renunțe. În acest caz, deplasează-te până la cel mai apropiat oficiu poștal și s-ar putea să-l găsești acolo. Ca ultimă instanță, poți suna la 031.9268.

Cel mai probabil, dacă luăm ca referință luna august, când s-a virat a doua tranșă de 250 de lei pe vouchere sociale, când numărul recipienților a crescut cu aproximativ 100.000 de români, este foarte probabil ca și de această dată să vorbim de o suplimentare.

În ceea ce privește criteriile de eligibilitate, au rămas neschimbate. Vor primi vouchere sociale în valoare de 250 de lei, de patru ori la distanță de două luni, începând cu iunie, românii cu venituri nete mai mici sau egale cu 1500 de lei. Având în vedere că salariul minim pe economie este de 1525, cei mai mulți care se încadrează sunt pensionarii, dar și persoanele cu handicap sau familiile în care venitul pe cap de familie este mai mic sau egal cu 600 de lei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele