19 oct. 2022 | 07:56

Intră banii direct pe card, 250 de lei pentru milioane de români în octombrie: a treia tranșă din voucherele sociale, confirmată

ACTUALITATE
Intră banii direct pe card, 250 de lei pentru milioane de români în octombrie: a treia tranșă din voucherele sociale, confirmată

În cazul în care așteptai cu nerăbdare anunțul legat de virarea celei de a treia tranșe din voucherele sociale sau tichetele de masă de la stat, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene tocmai a făcut anunțul mult așteptat.

Milioane de români se pregătesc să primească pe cardurile de vouchere sociale a treia tranșă din ajutorul social de la stat. La fel ca în trecut, vorbim de 250 de lei, bani care nu pot fi folosiți decât pentru achiziția de alimente de bază și mese calde. Este important de reținut că ar fi bine să nu faci alte achiziții cu acești bani, pentru că riști să-ți fie blocat cardul și, eventual, s-ar putea să fii amendat.

Voucher social tichete sociale

Voucher social tichete sociale

Când intră banii pe cardurile de vouchere sociale

În condiții ideale, în ultima săptămână din această lună, românii vulnerabili din punct de vedere financiar, cu venituri de sub 1500 de lei sau 800 de lei pe cap de familie, ar trebui să se bucure de a treia tranșă din ajutorul financiar de 250 de lei.

„Pot să existe astfel de situaţii în care fie nu a fost trecut pe borderoul de predare-primire între poştă şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, fie nu figurează pe lista de beneficiari, fie a depăşit limita de venit pe care o are beneficiarul şi mai realizează un venit care este înregistrat la ANAF. Avem situaţiile acestea care tot timpul sunt puse în discuţie, în spaţiul public, în telefoanele pe care le primim la Minister.

Eu cred că caz cu caz se pot rezolva. Pot să-i asigur pe toţi că, dacă cineva nu a fost cuprins pe lista de beneficiari sau s-a întâmplat această inadvertenţă cu Poşta Română, pot să îi asigur că, dacă au dreptul la aceste vouchere sociale, vor primi retroactiv banii. Întârzierile nu pot să existe decât cauzate de aceste lucruri.

Întâlnirile noastre cu Poşta Română, cu emitenţii de carduri le avem aproape săptămânal, nu cunosc aceste detalii. Următoarea tranşă are loc, plata, în ultima săptămână din luna octombrie, avem banii necesari, nu există probleme şi vom alimenta cardurile pentru tranşa a treia”, a declarat Marcel Boloş la Parlament.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele