ING Bank România, schimbarea pe care trebuie să o știe toți clienții: ce carduri vor avea aceștia de acum înainte

ING Bank România, schimbarea pe care trebuie să o știe toți clienții: ce carduri vor avea aceștia de acum înainte

ING Bank România încearcă să taie un pic fața concurenței cu o măsură menită să atragă atenția clienților săi din țară. Este vorba de o modificarea ce vizează realizarea cardurilor de credit și debit.

Întregul portofoliu de carduri al ING Bank va fi realizat din plastic reciclat. Ideea a fost de găsire a unei alternative sustenabile și prietenoase cu mediul, iar implementarea inițiativei se va produce începând cu luna septembrie a acestui an. Pe termen lung, măsura va reduce amprenta de carbon aferente cardurilor nou emise cu 75%. Energia necesară pentru realizarea lor va fi mai mică cu 54%, se arată într-un comunicat al băncii.

Cardurile ING Bank, mai verzi

În mod previzibil, având în vedere toate cardurile ING Bank din piață și faptul că nu pot fi retrase de la clienți peste noapte, adopția noilor carduri din plastic reciclat se va produce etapizat și va afecta doar cardurile nou-emise. Astfel, se va evita risipa stocului existent și se va facilita încheierea ciclului de viață al acelor carduri aflate în prezent în posesia clienților băncii.

Primele carduri noi ”verzi” vor fi emise în cazul clienților retail ai bănci, unde se concentrează peste 70% din cele 2,5 milioane de carduri din portofoliul ING Bank.

„Implementarea iniţiativelor de sustenabilitate în ING se îndreaptă în trei direcţii: propriile operaţiuni, produsele şi funcţionalităţile pe care le oferim clienţilor şi implicarea noastră în comunitate. Trecerea către cardurile prietenoase cu mediul le înglobează pe primele două deoarece reducem amprenta proprie de carbon şi oferim clienţilor un produs responsabil faţă de mediu în acelaşi timp.

Deşi suntem entuziasmaţi să punem produsul pe piaţă, menţionăm că înlocuirea prematură a cardurilor nu ajută mediul, ci dimpotrivă. De aceea, recomandăm clienţilor să aştepte până la expirarea cardului existent până ce-l vor înlocui cu cel din plastic reciclat”, a declarat Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement ING Bank România.

Noile carduri prietenoase cu mediul vor păstra designul caracteristic ING şi vor avea un conţinut de cel puţin 90% PVC reciclat (rPVC), care provine din diferite industrii precum ambalaje, imprimare, ferestre sau industria auto. Deşi este un material reciclat, el oferă aceeaşi durabilitate şi calitate cardurilor bancare ce vor fi produse.

Este important de reținut că ING Bank oferă deja de ceva timp carduri prietenoase cu mediu sub forma cardurilor virtuale, ce pot fi emise prin Home`Bank. De la lansarea lor în toamna anului trecut, clienții au generat peste 90.000 de carduri virtuale ce se traduc în 453 de kilograme de plastic economisite și 6 tone de CO2 care nu au mai ajuns în atmosferă.