Informația momentului despre punctul de pensie: cum sunt mințiți pensionarii pe față
Coaliția de guvernare pare să se afle într-un impas acum, iar acest lucru este scos la iveală de noi declarații, după cum vei vedea în cele ce urmează.
Deputatul USR, Cristian Seidler, a declarat, de curând, că România cheltuie în anul în curs pe pensii cotributive, pilonul 1, dar și pensii speciale, aproximativ 8,35% din PIB.
Ce acuzații li se aduc guvernanților
Practic, Seidler a spus, într-o conferință de la Parlament, că toți cei care primesc pensie ar trebui să afle despre faptul că punctul de pensie nu va ajunge la 2.000 de lei. Pentru acest lucru, coaliția de la guvernare ar trebui, în opinia deputatului USR, să vină cu explicații.
„Coaliţia sărăciei trebuie să explice de ce punctul de pensie nu a ajuns şi nu ajunge la 2.000 lei. Vă arătăm datele concrete. În anul 2022, conform legii bugetului asigurărilor sociale, lege propusă de Guvernul României şi adoptată de Parlamentul României fără nicio modificare, România cheltuie pe pensii contributive 7,42% din PIB. Conform calculelor referitoare la pensiile speciale, acestea însumează în acest an 0,93% din PIB.
În total, aşadar, România cheltuie în acest an pe pensii contributive, pilonul 1 şi pensii speciale un total de 8,35% din PIB. Diferenţa de până la 9,4% din PIB, procentul prevăzut în PNRR, ar putea duce punctul de pensie încă din acest an la valoarea lui 2.000 lei şi ar putea-o menţine pe întreg parcursul anului viitor.
Minciuna numărul unu, referitor la afirmaţiile domnului Budăi, domnului Ciolacu şi, mai grav, domnului Ciucă, este că în România punctul de pensie nu poate să crească din cauza plafonului de 9,4% din PIB. Să explice domnul Budăi, domnul Ciolacu, domnul Ciucă, mari vorbitori, gânditori mai puţin ai coaliţiei sărăciei, de ce nu dau 2.000 lei punct pensie, deşi ar putea, conform PIB, şi mint în continuare pensionarii din România cum că acel plafon din PNRR în calea creşterii pensiilor”, a declarat deputatul USR.