Incident în Mureș. Patru persoane au murit, după ce au căzut într-o fosă septică. Printre victime, primarul unei localități și fiica lui

Incident în Mureș. Patru persoane au murit, după ce au căzut într-o fosă septică. Printre victime, primarul unei localități și fiica lui

Un incident cumplit s-a petrecut, miercuri seară, într-o localitate din județul Mureș. Doi bărbaţi şi o femeie au murit, după ce au căzut într-o fosă septică. La fața locului au intervenit  Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş, Punctul de Lucru Sovata, SVSU Sovata și Staţia de Pompieri Miercurea Nirajului. Printre victime se află primarul unei localități și fiica acestuia, amândoi au murit încercând să salveze o persoană căzută în fosa septică. Numărul victimelor se ridică la 3, iar o a patra persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incident grav în județul Mureș. 4 persoane au murit, după ce au căzut într-o fosă septică

Update 21 iulie, ora 16.09. Bărbatul de 62 de ani, care a fost transportat, miercuri seară, la UPU Târgu Mureș cu un elicopter SMURD, nu a supraviețuit. Acesta căzuse într-o fosă septică.

Update 21 iulie, ora 11.30. Primarul localității, Biro Csaba, și fiica acestuia au murit, după ce au încercat să salveze un bărbat căzut într-o fosă septică. În total, trei persoane și-au pierdut viața în incidentul din Mureș.

Update ora 23.09. Doi bărbați și o femeie care au căzut, miercuri seară, într-o fosă septică din localitatea Sărățeni au murit. Cea de-a patra victimă a fost dusă cu elicopterul la spital.

Știrea inițială: Caz neașteptat în județul Mureș. Patru oameni (o femeie și trei bărbați) au căzut într-o fosă septică. Pompierii ISU i-au scos la suprafață, dar se află în stop cardio-respirator, fiind resuscitaţi.

ISU Mureş intervine, miercuri seară, pentru salvarea a patru oameni căzuți într-o fosă septică din localitatea Sărăţeni. Trei bărbaţi şi o femeie se zbat între viață și moarte, au dezvăluit echipajele de intervenție.

Patru persoane au căzut, miercuri, într-o fosă septică din localitatea mureșeană Sărățeni. În zonă au fost trimise mai multe echipaje, respectiv trei ambulanțe, două de tip B2 și una C1, elicopterul SMURD, un container MULTIRISC, un echipaj SAJ, un buldoexcavator și un echipaj alpinist, anunță ISU Mureș.

Elicopterul SMURD a intervenit la fața locului

Trei bărbaţi şi o femeie au căzut într-o fosă septică din localitatea Sărăţeni, județul Mureș, echipajele ajunse la faţa locului reuşind să scoată victimele. Medicii aplică manevrele specifice de resuscitare. ISU Mureș a dislocat următoarele forţe: trei ambulanţe, două B2, un C1, elicopter SMURD, un echipaj SAJ, un buldoexcavator, un container MULTIRISC şi un echipaj alpinist.

O victimă a fost dusă la spital

Potrivit autorităților, cele patru victime au fost extrase în scurt timp de către echipajele prezente la faţa locului. Este vorba despre trei persoane de sex masculin şi o femeie. Unul dintre bărbați, în vârstă de 62 de ani, a fost transportat la UPU Târgu Mureș de către elicopterul SMURD. Pentru ceilalți oameni, o femeie de 32 de ani și doi bărbați în vârstă de 48, respectiv 59 de ani, se aplică manevrele de resuscitare.

Fosele septice sunt acele rezervoare etanșe subterane în care se colectează apa menajeră produsă în gospodării. De regulă, sunt utilizate la sate și în comunele unde nu există rețea de canalizare, cum este Chiajna, zonă plină de ansamburi rezidențiale.