Incendiu la o uzină care conține uraniu, în Franța: „Nicio substanță radioactivă nu a fost afectată”

Incendiu la o uzină care conține uraniu, în Franța: „Nicio substanță radioactivă nu a fost afectată”

Organismul francez de supraveghere nucleară ASN a declarat miercuri că nu a găsit urme de radiații nucleare după ce a izbucnit un incendiu la o uzină care conține uraniu în sud-estul Franței, administrată de unitatea Framatome a EDF.

Nicio urmă de radiații nucleare, după incendiul de la uzina franceză care conține uraniu

„Nicio substanță radioactivă nu a fost afectată de incendiu”, a precizat organismul de supraveghere, adăugând că și-a dezactivat centrul de urgență în cursul serii, deoarece incendiul a fost pus sub control.

Joi, o echipă specială de cercetare va efectua verificări mai ample.

Un purtător de cuvânt al Framatome a declarat anterior că niciun membru al personalului nu a fost rănit.

Framatome este o unitate a gigantului francez din domeniul energiei nucleare EDF. Potrivit site-ului companiei, situl Romans-sur-Isere, unde a izbucnit incendiul, produce combustibil pentru reactoarele nucleare pe bază de uraniu îmbogățit.

Nicio victimă în urma incendiului

Anterior, organismul francez de supraveghere nucleară ASN a anunțat, miercuri, că și-a activat centrul de urgență după ce a izbucnit un incendiu la o uzină care conține uraniu din sud-estul Franței, administrată de unitatea Framatome a EDF.

Potrivit informațiilor transmise către organismul de supraveghere, incendiul este sub control, a precizat ASN, dar a adăugat că acest lucru nu a fost încă confirmat.

Un purtător de cuvânt al Framatome a declarat pentru Reuters că incendiul este sub control și că niciun membru al personalului nu a fost rănit.

„Lucrăm în continuare la securizarea sitului”, a spus el, adăugând că nu poate comenta încă niciun potențial impact asupra securității nucleare.