Incendiu la APACA din Capitală, cu mari degajări de fum. Pompierii intervin de urgență

Incendiu la APACA din Capitală, cu mari degajări de fum. Pompierii intervin de urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov intervine, luni, pentru un incendiu produs la etajul patru al clădirii APACA (sectorul 6 al Capitalei). Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum. Se acționează cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, o descarcerare și o autoscară. S-au constituit echipe de căutare-salvare. Forțele de intervenție acționează din interior, transmite ISU BIF.

Incendiu cu degajări mari de fum la clădirea APACA

Un incendiu violent a izbucnit, luni, la etajul al patrulea al clădirii APACA din Sectorul 6 al Capitalei. Sunt degajări mari de fum. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă. Până în prezent, nu sunt anunțate victime. Focul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 20-25 mp. Au ars documente importante și obiecte din material lemnos.

„Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum. Acţionăm cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 1 SMURD, o descarcere şi o autoscară”, anunță autoritățile.

O cabană din Sibiu a luat foc

Panică la o cabană din județul Sibiu, unde erau cazați zeci de elevi. Luni dimineață, pompierii militari s-au deplasat în Râu Sadului pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care se manifesta la o pensiune turistică. La sosirea echipajelor, acoperișul ardea pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Forțele de intervenție au acționat imediat pentru a limita extinderea incendiului și a salva bunurile materiale existente în interior. În sprijinul lor au venit membrii SVSU Râu Sadului, dar și echipajul de permanență de la Electrica. Toate cele 52 de persoane s-au autoevacuat în siguranță, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale.

Zile grele pentru pompieri

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 03:43, ISU a intervenit în orașul Sibiu, pe strada Nicolae Iorga, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, pentru lichidarea unui incendiu la o pubelă de gunoi. Flăcările s-au propagat la un autoturism parcat lângă container.

De asemenea, pompierii din cadrul punctului de lucru Avrig au acționat, sâmbătă, 18.06.2022, în jurul orei 20:07, în curtea Palatului Brukenthal din localitate, pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Aceștia au sosit la fața locului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și un echipaj SMURD. Într-un final, focul a fost limitat și lichidat, fără să provoace pagube materiale sau victime.

Citește și: